Zoeken
 
 

Door WAAK geproduceerde Urban Nomad te zien op MTMS


Kuurne, 26 februari 2015
De Urban Nomad is een klein wagentje voorzien van een batterij en besturingssysteem dat je in één klik kan monteren op je gewone fiets waardoor je alle voordelen van een elektrische fiets bekomt. Het wagentje kan tevens gebruikt worden om bagage of winkelaankopen te transporteren. De Urban Nomad is te zien op MTMS Brussel.
De Urban Nomad is een ontwikkeling van The Opportunity Factory, een initiatief om jonge ondernemers te stimuleren om duurzame producten te ontwikkelen voor mobiliteit en energievoorziening. Voor de productie van Urban Nomad werken ze samen met WAAK BW Kuurne, een lokaal maatwerkbedrijf.

 

Toeleverancier

WAAK heeft een Metaal & Assemblage unit die zich toelegt op het vervaardigen van totaalproducten of sub-assemblies. Ze zijn volledig uitgerust om alle stappen in het productieproces te doorlopen (plaat- en buisbewerking, verbindingstechnieken, poederlakken en assemblage). Daarnaast hebben ze ondersteunende diensten die mee ontwikkelen en een product serierijp helpen maken. Voor de ondersteuning van de medewerkers met een arbeidsbeperking hebben ze naast aangepaste instructies en training ook high tech controle systemen, zoals Smart Coach en camera herkenning. Dit maakt dat Metaal & Assemblage kwaliteitsproducten just-in-time toelevert en zijn plaats vindt in de markt van toelevering.

 

Genomineerd

Voor The Opportunity Factory was WAAK de geschikte partner om hun ontwikkeling te produceren. Naast de eindmontage van de fietskar vervaardigt WAAK alle metaal onderdelen die hierin verwerkt worden. Het chassis wordt gelaserd uit staalplaat; via CNC plooien en lassen wordt het omgevormd tot een stevige kuip waarin plaats voorzien is om alle elektronica onderdelen in op te bergen. De afwerking gebeurt met een poedercoating voor buitengebruik. Ook de buizen worden door WAAK gemaakt: plooien, van gaten voorzien, persen en lassen. De afwerking is dezelfde als die van de kuip. De afschermkast voor de elektronica tenslotte bestaat uit aluminium dat gelaserd wordt. De Urban Nomad is genomineerd voor de OVAM ECO DESIGN AWARD PRO 2014; deze prijs zet jaarlijks enkele producten in de kijken die met hart voor het milieu geconcipieerd zijn. Onder meer het eenvoudige design en de maatschappelijk verantwoorde productiemethode waren redenen om de Urban Nomad in the spotlight te plaatsen.

 

De Urban Nomad van WAAK, stand 216.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren