Zoeken
 
 

De Morpheus Cup: iets voor jou?


Luxemburg, 4 februari 2015
Auteur:
Jan Hoffman
Houd je van een speciale uitdaging? Dan is dit misschien wel iets voor jou. Op 19 mei eerstkomend vindt in Luxemburg immers de eerste editie van de Morpheus Cup plaats. De Morpheus Cup richt zich specifiek op inschrijvingen van universiteiten en hogescholen overal in Europa. Deze scholen moeten zich toeleggen op het internet, nieuwe informatie- en communicatietechnologieën, de handel of het ondernemerschap.

'Het is de bedoeling om studenten een unieke gelegenheid te bieden om hun talenten te demonstreren, hun school/universiteit te promoten en relaties te leggen met honderden Europese ondernemingen die op zoek zijn naar toekomstige werknemers. Tegelijkertijd wil de Morpheus Cup ook jonge mensen de kans bieden om een project voor te leggen aan een panel van befaamde investeerders', verduidelijkt Fabien Moretti, Managing Partner van de Farvest Group en medestichter van ICT Spring en de Morpheus Cup.

 

Tien thematische proeven

'Kort samengevat willen we deze studenten in contact brengen met de professionele, digitale wereld.'

De organisatie besliste dat elk team moet bestaan uit drie studenten, die bij voorkeur begeleid worden door een mentor. De deelnemende universiteiten en hogescholen nemen het tegen elkaar op rond tien thematische proeven en moeten een project dat met ondernemerschap te maken heeft voorleggen aan een gereputeerde jury.

 

Juryleden

'Onze juryleden zijn afkomstig uit diverse sectoren, zoals technologie, marketing, business, funding en media. Heel wat onder hen hebben hun aanwezigheid al bevestigd. Juryleden zijn onder meer Julie Demarigny (VP International, Warner Bros Digital), Didier Rappaport (CEO Happn, Co-founder Dailymotion), Ulrich Grabenwarter (Head of Strategic Development-Equity, European Investment Fund) en Fabio Gallo (Digital Business Development Manager, FC Barcelona)', gaat Fabien Moretti verder. 'De kandidaten moeten diverse proeven afleggen. Deze zijn 's morgens gebaseerd op een gemeenschappelijke module en speciale proeven volgen in de namiddag. Tot slot verdedigen de teams hun project mondeling tegenover de jury. Alles draait hierbij om het versterken van de digitale cultuur in de breedste zin van het woord.'

 

Prijzenpot van 50.000 euro

De inschrijving voor deze Morpheus Cup is gratis, maar er is wel een prijzenpot van 50.000 euro voorzien voor de diverse laureaten. Inschrijven moet ten allerlaatste tegen 27 februari, de projecten die van ‘algemeen publiek belang moeten zijn', kunnen ingediend worden tot 16 maart. Deze projecten worden vervolgens voorgelegd aan een Europese Commissie en een aantal investeerders en Europese partners. Kort samengevat komt het er op neer dat er gezocht moet worden naar een simpele oplossing voor een complex probleem, waarbij via een gepaste digitale aanpak een antwoord moet geboden worden op tien vooraf opgelijste doelen. Elke school of universiteit kan maximaal vijf teams inschrijven.

 

Samen met ICT Spring Europe 2015

'We onderscheiden drie categorieën van laureaten. Allereerst is er een algemene MorpheusCup Winner 2015, waarmee één team uit tien finalisten gelauwerd wordt. Vervolgens is er een prijs voor het ‘Best European Students Project', waarbij per categorie een winnend team wordt verkozen. Tot slot zijn er ook prijzen voor de ‘Morpheus Cup performers', dit gaat om de winnaars van de thematische proeven', besluit Fabien Moretti. 'De Cup loopt in samenspraak met het event ICT Spring Europe 2015. Elk jaar nodigt ICT Spring Europe om en bij de 4.000 digitale leiders uit om en bij de 60 landen uit. Dit gaat om een webgebaseerde topontmoeting, waarbij men zich toelegt rond drie items: digitale strategieën, User Experience en Fintech. Het algemene doel is banden te smeden tussen de digitale economie en oplossingen aanreiken voor wereldwijde toepassingen. Het event is gratis en vindt plaats op 19 en 20 mei in Luxemburg.'

 

Informatie

Meer informatie nodig? Surf dan naar www.morpheuscup.com en www.ictspring.com. Voor alle verdere inlichtingen en inschrijvingen kunt u terecht bij Fabien Moretti: fabien.amoretti@farvest.com en tel: +352 26 27 691.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren