Zoeken
 
 

Eerste flatgebouw uit 3D-printer staat in China (video)


Shanghai (CN), 28 januari 2015
In China is in amper 24 uur tijd een flatgebouw van vijf verdiepingen en 1.100 vierkante meter geprint. Het Chinese bedrijf WinSun heeft hiermee de primeur. Het ziet er naar uit dat de bouwsector met deze 3D-technologie er een stevige concurrent bij heeft.

Het is niet het eerste 3D-bouwproject van de firma. Vorig jaar zouden er al zo'n tien huizen geprint zijn met dank aan de 3D-technologie. Om het flatgebouw te kunnen optrekken, moest het bedrijf in de Chineze stad Suzhou een gebouw met de grond gelijk maken. De brokstukken werden fijngemalen en verwerkt tot een speciaal soort cement. De 3D-printer die het gebouw moest ‘printen' heeft een spectaculaire omvang. Het is zo'n 6,6 meter hoog, 10 meter breed en 40 meter lang.

 

De komst van de 3D-printer in de bouwsector zou wel eens voor een ommekeer kunnen zorgen. Door het gebruik van een 3D-printer wordt zo'n 30 tot 60 procent op bouwafval bespaard. Daarnaast kunnen gebouwen 50 tot 70 procent sneller afgebouwd worden waardoor de arbeidskosten zouden dalen met 50 à 80 procent. Gebouwen ‘printen' lijkt dus enkel maar voordelen te hebben. Naast de flat is er ook een luxe villa gemaakt met behulp van de 3D-printer, waarvan onderstaand een filmpje staat.

 

De Chinese firma WinSun droomt ondertussen al luidop. Graag willen ze hun 3D-printer inzetten bij de bouw van een grote brug of wolkenkrabber.

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren