Zoeken
 
 

Loonmatiging zet door in 2015


Zaventem, 10 december 2014
Belgische werknemers kunnen in 2015 een gemiddelde salarisstijging van 1,3 procent verwachten. In september van dit jaar was de verwachte stijging nog 2,0 procent. Door het regeringsbesluit tot indexsprong, zal de reële salarisstijging nu beperkt zijn tot 1,3 procent. Dit verwacht organisatieadviesbureau Hay Group op basis van haar jaarlijkse wereldwijde beloningsonderzoek.
België zet met deze verwachte salarisstijging de trend van loonmatiging door. Met dit percentage scoort België lager dan Nederland (2,3%), Frankrijk (2,0%) en Duitsland (2,8%). De verwachte salarisstijging voor 2015 in Europa is gemiddeld 3,1 procent.


Eurozone

Ierland, Griekenland en Portugal stijgen licht met hun salarisverwachting. Griekenland stond vorig jaar op 0 procent salarisstijging, dit jaar kunnen medewerkers rekenen op een stijging van gemiddeld 1,3 procent. Dit duidt op een voorzichtig economisch herstel van de Eurozone. 


Wereldwijde salarisstijging

Wereldwijd ligt de verwachting voor salarisstijging in 2015 op 5,4 procent. Dit cijfer wordt deels bepaald door grote salarisstijgingen onder invloed van de hoge inflatiecijfers in Zuid-Amerika, deels door de behoefte aan goed personeel (‘War for Talent') in Azië. In Europa heeft Turkije de grootste verwachte salarisstijging van 9 procent. Indien de inflatiecorrectie hiervoor meegenomen wordt, is de salaristoename echter nihil. De stijging van salarissen in opkomende markten als Brazilië en Rusland stagneert. 

 

Global Salary Forecast 2015

Hay Group doet jaarlijks onderzoek naar loonverwachtingen. Het onderzoek gebruikt gegevens uit de PayNet database van meer dan 16 miljoen werknemers verdeeld over 24.000 organisaties uit 110 landen.

Hay Group

Hay Group is een wereldwijd organisatieadviesbureau. Hay Group ontwikkelt talent, zorgt dat mensen effectiever werken en dat ze gemotiveerd zijn om optimaal te presteren. Met zo'n 3.000 mensen, werkzaam in 86 kantoren in 49 landen, werkt Hay Group voor ruim 7.000 internationale bedrijven en organisaties. Al 70 jaar staat Hay Group bekend om het gedegen onderzoek. Klanten krijgen een vernieuwende kijk op de eigen organisatie, een efficiënte aanpak en duurzame resultaten. Voor de Benelux-organisatie werken ongeveer 200 mensen.

 

Hay Group

 

 

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren