Zoeken
 
 

Verhuizing EuroMold volgende zet in de Duitse slag om de 3D-exposant


Düsseldorf (DE), 2 december 2014
Auteur:
Gerard ten Bulte
EuroMold, de vakbeurs voor matrijzen en gereedschaps-makers, verhuist van Frankfurt naar Düsseldorf. De eerstvolgende editie wordt gehouden van 6 tot en met 9 oktober 2015. Is dit een zet in de slag om de exposant van additive manufacturing?
De verhuizing van EuroMold werd vorige week bekendgemaakt door de beursmanagers Diana Schnabel en Eberhard Döring van de beursorganisator Demat GmbH. ‘De beursstrijd rond additive manufacturing barst hiermee los in Duitsland', zoals Metaal Magazine het verwoordde. Het kan raar lopen, dachten we tien jaar geleden nog dat beurzen zouden worden overgenomen door online exposities, nu blijkt het tegendeel. Duidelijk is dat beurorganisator Demat keihard de concurrentie aangaat met de VDW, de organisator van de Metav vakbeurs die een half jaar later wordt gehouden (23 tot en met 27 februari 2016) en waaraan voor het eerst de additive component Moulding Expo wordt toegevoegd. Daarnaast vindt EuroMold deels tegelijkertijd plaats met de EMO in Milaan, de van 5 tot en met 10 oktober wordt gehouden. Ook deze beurs besteedt meer aandacht dan voorheen aan additive manufacturing, zeg maar 3D-printen.

 

Steden

Waar het natuurlijk om gaat is de gunst van de exposanten: EuroMold telt zo'n duizend exposanten, de Metav trok dit jaar een dikke 600 exposanten. De AMB had de laatste keer 1.300 exposanten en de EMO trekt 1.400 exosanten. Düsseldorf als hart van de Duitse maakregio Noordrijn-Westfalen heeft dan de beste papieren. Schnabel van Demat geeft als belangrijkste reden van de verhuizing van EuroMold het belang van Düsseldorf als beurscentrum en de centrale ligging in een van de sterkste economische regio's in Europa. De grootste aanhang van EuroMold komt uit de automotive met een aandeel van 34 procent, gevolgd door engineering met 26 procent, elektro-industrie met 11 procent en de medische technologie met 10 procent. Sectoren die in grote mate zijn vertegenwoordigd in de regio Noordrijn-Westfalen die met 599,8 miljard euro 21,9 procent genereert van het Duitse bruto nationaal product.

 

‘Verder is de komst van EuroMold naar Düsseldorf een mooie aanvulling op ons metallurgische beurskwartet Gifa, Metec, Thermproces en Newcast die juni 2015 worden gehouden', aldus Werner M. Dornscheidt, eindbaas van de Messe Düsseldorf GmbH.

 

EuroMold
Metav
Emo-Milaan

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren