Zoeken
 
 

Umicore breidt capaciteit van smelter in Hoboken uit


Brussel, 5 augustus 2014
Umicore verhoogt de productiecapaciteit van de smelter in Hoboken met 40 procent. De werken zijn reeds op gang getrokken. Het gaat om een investeringsproject van 100 miljoen euro. Omdat de installatie geregeld stil gelegd moet worden ziet Umicore de opbrengst van de recyclagedivisie evenwel flink dalen.

Dat meldt Madeinmetropool.be. Vooral de winstdaling in de recyclage-afdeling weegt op de cijfers. Hoboken was in dit opzicht vele jaren zowat het goudhaantje van de grondstoffengroep. De smelter van de fabriek haalt metalen zoals goud, zilver en tellurium uit afgedankte elektronica, autokatalysatoren en afvalstromen uit mijnen. De opbrengsten van de smelter waren in de afgelopen jaren zowat de steunbeer onder de groep. Dit neemt niet weg dat de resultaten uit Hoboken hoe dan ook toch 42% van de globale groepswinst uitmaken.

 

Metaalprijzen onder druk

Niet enkel de opeenvolgende stilleggingen van de smelter wegen op de minder goede resultaten van de groep. Op de internationale markten staan de metaalprijzen al geruime tijd onder druk. Toch lijken de bijeengewerkte cijfers minder alarmerend dan aanvankelijk gedacht. In april jongstleden verraste het bedrijf de financiële analisten nog met een fors winstalarm. Nu blijkt dat de situatie toen kennelijk wat te negatief werd ingeschat. In dit opzicht verwacht het management betere resultaten van de katalysatorenafdeling. De automarkt lijkt aan een voorzichtig herstel toe.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren