Zoeken
 
 

Reinheidseisen metaalproducten op steeds hoger plan


Stuttgart (D), 23 juni 2014
De reinheidseisen aan metaalproducten komen op een steeds hoger plan te liggen. Voor de precisie-industrie zijn dikwijls zelfs tussentijdse reinigingstappen nodig in het totale proces. Niet vreemd dus dat de Duitse vakbeurs Parts2Clean naast het aanbod van de exposanten een omvangrijk seminarprogramma biedt.

Parts2Clean, tegenwoordig georganiseerd onder de vlag van Deutsche Messe, pakt dit jaar in Stuttgart uit van 24 tot en met 26 juni. Tegelijkertijd met O&S, een vakbeurs voor oppervlakte- en laagtechnologie, de laserbeurs Lasys en de beurs voor automobieltoelevering Automotive Expo. De reinigingsbeurs richt zich niet alleen op het industrieel reinigen van componenten, maar ook van oppervlakten.

 

Totale keten

‘Dit jaar biedt Parts2Clean meer oplossingen dan ooit', zegt beursmanager Olaf Daebler. Hij gelooft in de synergie tussen de reinigingsbeurs en de vakbeurs O&S, gericht op oppervlaktebehandeling. Beide kunnen niet los van elkaar worden gezien. Exposanten tonen producten en diensten uit de totale keten: van effectieve en energiezuinige reinigingstechnieken tot flexibele systemen, controle van de reinheid van onderdelen tot en met de kwaliteitsrapportages. Daebler weet nu al dat op de beurs de nodige innovaties te zien zullen zijn, zoals een volledig nieuw ontwikkelde reinigingsstraat voor natchemische reiniging, waarin het grof reinigen tot en met het ultranauwkeurig reinigen in één doorlopende lijn gebeurt. Een andere innovatie is een systeem om het ultrasoon reinigingsvermogen van een installatie te meten. Robot- en andere beladingstechnologie, om in onbemande processen te reinigen, ontbreken evenmin. Exposanten tonen eveneens de laatste ontwikkelingen als het gaat om reinigen met droogsneeuw en de lasertechnologie. Om de kwaliteit verder te verhogen, worden innovatieve oplossingen getoond om de kwaliteit van de reinigingsbaden continu te kunnen blijven monitoren.

 

Tweetalig seminar

Gedurende Parts2Clean organiseert het Duitse Fachverband industrielle Teilenreiniging (FiT) elke dag een seminarprogramma. In totaal worden er gedurende de drie beursdagen 29 lezingen gehouden, simultaan vertaald vanuit het Duits in het Engels. De coördinatie van het programma ligt in handen van Fraunhofer Allianz Reinigingstechnik. Thema's die belicht worden zijn proceskennis, reinigingsprocessen, voorbehandelen en afbramen, deeltjesverontreinigingen meten en aanpakken. Beursbezoekers kunnen de lezingen gratis bijwonen.

www.parts2clean.de

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren