Zoeken
 
 

RoboJob breidt uit naar Australië en Nieuw-Zeeland


Heist-op-den-Berg, 18 juni 2014
RoboJob, de Belgische markleider in het automatisch beladen en ontladen van CNC-machines, breidt verder internationaal uit. Nu start de Belgische specialist op in Australië en Nieuw-Zeeland, waar het een akkoord bereikte met machinebouwer Okuma.

RoboJob is al lang geen onbekende meer in België en Nederland, en het bedrijf heeft ook reeds de eerste stappen gezet naar een uitbreiding in Duitsland. De Belgische marktleider werd opgericht in 2007 door ingenieurs Helmut De Roovere en Luc De Ceuster. Met meer dan 25 jaar ervaring in de verspaning en meer dan 40 jaar ervaring in machinebouw heeft RoboJob alle know-how in huis om zeer gebruiksvriendelijke standaardoplossingen te bouwen die de winstgevendheid van verspanende bedrijven aanzienlijk kan verhogen. Dit wordt nu ook beaamd door Okuma, waarmee het bedrijf in zee gaat in Australië Nieuw-Zeeland.

 

Okuma Australia en Okuma New Zealand maken beide deel uit van de Okuma Corporation, dat gevestigd is in Japan, en dat wereldwijd een toonaangevend bedrijf is in de productie, verkoop en service van hoogproductieve CNC machines, automatisatie en ondersteunende diensten.

 

De beide partijen bereikten een overeenkomst waarbij Okuma de standaard automatisatie-oplossingen van RoboJob gaat verkopen, installeren en ondersteunen in Australië en Nieuw-Zeeland. Okuma gaat dus de RoboJob Turn- en Mill-Assist Series verkopen.

 

Australië en Nieuw-Zeeland liggen niet meteen bij de deur, vanwaar die keuze? Mede-oprichter en -zaakvoerder Helmut De Roovere legt het voor ons uit: "Een internationale uitbreiding is een logische stap voor RoboJob. Onze producten en onze organisatie zijn daar klaar voor, en dat wordt nu ook bevestigd door een internationale machinebouwer, Okuma. Nadat we voor het eerst contact hadden met Okuma op de EMO-beurs in Hannover, zijn we de Australische en Nieuw-Zeelandse markt gaan onderzoeken. Daar zijn we tot de conclusie gekomen dat deze heel veel gelijkenissen vertoont met de West-Europese markt. Ook daar heb je heel wat kleine en middelgrote verspaningsbedrijven die met de zelfde problematiek te maken hebben als wij in West-Europa. Okuma - toch één van de grootste CNC-machineproducenten ter wereld - heeft ons kunnen overtuigen van het potentieel en de behoefte in hun markt, maar ook van hun geloof en vertrouwen in de RoboJob-producten. We kennen natuurlijk de verspaningswereld vanuit onze eigen ervaringen, en hebben vanaf dag 1 gefocust op de gebruiksvriendelijkheid en op de snelle instel- en omsteltijden van ons systeem. Door ons uniek stapelprincipe kunnen we ook veel capaciteit creëren op een heel kleine oppervlakte. Dat Okuma net met ons in zee wil zijn, is het bewijs dat onze producten de beste automatisatie-oplossingen zijn op de markt. Zowel op het vlak van de intelligentie van het systeem als van de eenvoud ervan."

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren