Zoeken
 
 

Geldof bouwt 57 opslagtanks voor ADPO in Antwerpen


Antwerpen, 4 juni 2014
Het Antwerpse ADPO, aanbieder van logistieke diensten en op- en overslag, heeft een contract toegekend aan Engicon nv (Geldof) voor het ontwerp, de bouw en het plaatsen van 57 opslagtanks, waarvan 34 in gewoon staal en 23 in roestvast staal.

Dat schrijft de website industrie.be. De tanks zullen ingezet worden voor drie tankparken in de nieuwe ADPO LLH (Liefkenshoek Logistic Hub) Terminal die ADPO bouwt in Antwerpen op de linker Scheldeoever. Het einde van het project is voorzien voor dit najaar. De drie nieuwe tankparken zullen samen een opslagcapaciteit hebben van 37.500 kubieke meter.

 

Shop-built aanpak

ADPO zocht voor dit project een leverancier die de tanks met een hoogte tot 12 meter volledig afgewerkt op de site kon leveren en installeren. De 57 tanks wegen tussen de 9 en 47 ton en hebben een inhoud tussen 150 en 1.500 kubieke meter. 'Met onze shop-built aanpak voeren we zo weinig mogelijk activiteiten uit op de nieuwe greenfield site zodat de klant kan focussen op de andere werkzaamheden zoals civiele werken, piping en nutsvoorzieningen', vertelt Kevin Mortier, projectmanager bij Geldof .

 

Verschepen vanuit Willebroek

De productie van de tanks is intussen gestart. De installatie van de eerste tanks is voorzien eind juli, de laatste tanks zullen in oktober geplaatst worden. 'Voor de bouw van deze tanks zetten we projectspecifieke productielijnen op. Daarbij worden een aantal componenten en halffabricaten tegelijkertijd gemaakt en tot één geheel geassembleerd', zegt Kevin Mortier. Voor de productie van de tanks zal Geldof samenwerken met zusterbedrijf G&G International in Willebroek.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren