Zoeken
 
 

Sluiting dreigt voor Alliance in Wevelgem


Wevelgem, 14 mei 2014
Alliance, producent van industriële wasmachines, wil de productie naar Tsjechië verhuizen. Daardoor zouden in de vestiging in het West-Vlaamse Wevelgem 166 van de 205 jobs verdwijnen. Dat is meegedeeld op een bijzondere ondernemingsraad, meldt de Standaard.

Volgens de vakbonden zou Alliance Wevelgem, het vroegere Ipso , naar Tsjechië trekken omdat de winstmarges er een pak hoger liggen. ‘Alliance maakte in het verleden al eenzelfde beweging met Primus in Gullegem, maar toch is het schrikken', zegt Dieter Masschelein van ABVV Metaal. ‘Ipso was een Wevelgems bedrijf met allemaal werkkrachten uit de regio. Het is jammer dat een Amerikaanse groep nu beslist om de activiteiten hier te staken, ondanks dat de vestiging hier goed draait en ook winst maakt.'

 

In een persbericht bevestigt de directie het voornemen. ‘De toenemende investeringsbehoeften om te beantwoorden aan de toekomstige energie- en waterregelgeving vallen wereldwijd samen met stijgende kosten en prijsdruk om winstgevend te blijven, en zetten bedrijven uit de sector ertoe aan om hun productieactiviteiten over te brengen naar lageloonlanden', is het bedrijf duidelijk. ‘Deze ingreep moet ons in staat stellen om zo doeltreffend en efficiënt mogelijk te functioneren en onze lokale en internationale markten verder te ontwikkelen met toonaangevende merken, technologie en dienstverlening', aldus Pascal Demarets, operationeel directeur.

 

Alliance zou de activiteiten staken in het eerste kwartaal van 2015. Vanaf augustus 2014, na het zomerreces dus, zouden de eerste ontslagen vallen. 127 arbeiders en 39 bedienden zouden op zoek moeten naar een nieuwe job. Er zou nog een veertigtal banen behouden blijven in Wevelgem, want Alliance wil wel de verkoopdienst en het verdeelcentrum behouden.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren