Zoeken
 
 

Europese campagne: 'Manufacturing, the beating heart of Europe'


Brussel, 22 april 2014
Orgalime en Ceemet, twee Europese koepelorganisaties van de technologische industrie, hebben een campagnewebsite gelanceerd om in de aanloop naar de Europese Verkiezingen van 25 mei nog eens duidelijk in de schijnwerpers te zetten dat een sterke industrie van vitaal belang is voor het behoud van jobs en welvaart in Europa.

Deze nieuwe ‘call to action' bouwt voort op het gezamenlijke manifest dat Orgalime en Ceemet in oktober 2012 hadden overhandigd aan Europees Commissievoorzitter José Manuel Barroso. In dat manifest beschrijven ze de op politiek niveau te vervullen randvoorwaarden die ze nodig achten om de door de Europese Commissie vooropgestelde 20 procent-doelstelling te behalen (minstens 20 procent van het BBP uit industriële productie halen) en om van Europa een meer aantrekkelijke regio te maken voor industriële investeerders.

 

Campagne

Orgalime en Ceemet benadrukten in hun manifest ook dat de sectoren die ze vertegenwoordigen een voortrekkersrol kunnen spelen bij de transitie naar de sterkere industrie van morgen, die wordt gekenmerkt door schone productieprocessen en die voor werkgelegenheid en economische groei zorgt.

Neem zeker eens een kijkje op de website van ‘Manufacturing at Heart' en volg de campagne ook op Twitter en Facebook.

 

Agoria

Agoria steunt deze nieuwe campagne van Orgalime en Ceemet met volle overtuiging. In de aanloop naar de Europese verkiezingen schuiven we daarnaast ook zelf heel wat concrete actiepunten naar voor die tijdens de nieuwe legislatuur snelle en krachtdadige uitvoering verdienen, vermits nagenoeg 75 procent van de nationale of regionale wetgeving voor bedrijven rechtstreeks of onrechtstreeks voortkomt uit beslissingen en regelgeving op EU-niveau. Lees ons memorandum voor de Europese verkiezingen op www.kiestechnologie.be/nl/Europa.

Lijsttrekkersdebat

Op dinsdag 29 april organiseert Agoria in Brussel ook een EU-lijsttrekkersdebat met onder meer Marie Arena (PS), Marc Descheemaecker (NV-A), Philippe Lamberts (Ecolo), Marianne Thyssen (CD&V) en Philippe De Backer (Open VLD). Tijdens dat debat zullen alle onderwerpen aan bod komen die echt belangrijk zijn voor de technologische industrie, gegroepeerd onder de thema's: (on)eerlijke concurrentie op de interne markt, het Europese energie- en klimaatbeleid, de Digitale agenda en Horizon 2020. Inschrijven kan hier.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren