Zoeken
 
 

Agoria: 'Investeringssteun inzetten voor transformatie maakindustrie'


Brussel, 2 april 2014
De Vlaamse regering heeft afgelopen week de nieuwe regionale steunkaart voor Vlaanderen vastgelegd. Op die manier wordt een gelijk speelveld gecreëerd met een reeks concurrerende Europese regio's. Agoria Vlaanderen vraagt de Vlaamse regering om dit ondersteuningsinstrument bij voorrang in te zetten ten behoeve van de transformatie van de maakindustrie, cf. het Nieuw Industrieel Beleid (NIB).

Om die transformatie mee vorm te geven, heeft Agoria samen met het technologiecentrum Sirris het Made Different-programma ontwikkeld (www.madedifferent.be ) en wordt momenteel ook de oprichting van een Strategisch OnderzoeksCentrum (SOC) Maakindustrie voorbereid.

 

'Investeringssteun is een nuttig bijkomend instrument om de inspanningen van de industriële bedrijven voor productontwikkeling en (vooral) voor de invoering van de bijhorende vernieuwende productieprocessen sneller vruchten te laten afwerpen', zegt Wilson De Pril, directeur-generaal van Agoria Vlaanderen.

 

De ondersteuningsmogelijkheden moeten daarnaast ook bijdragen tot de realisatie van het Strategisch Actieplan Limburg Kwadraat (SALK). De creatie van bijkomende zones in Limburg, eventueel in combinatie met de verwachte federale maatregel voor steun aan zones in moeilijkheden, is alvast een welgekomen initiatief om de industrie in die provincie een extra duwtje in de rug te geven en een bijkomende troef om buitenlandse investeringen aan te trekken.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren