Zoeken
 
 

3D-printing in de schijnwerpers op beurs ESEF 2014


Utrecht (NL), 19 maart 2014
Met 450 exposanten uit twintig landen in drie hallen, waaronder samen met Agoria Subcontracting ook een dertigtal Belgische exposanten, was er op ESEF dit jaar een bijzonder groot en internationaal aanbod aanwezig.
De aanwezige toeleveranciers dekten bovendien de ganse waardeketen af. En dit zowel op het vlak van technologie (plaatverwerkers, verspaners) en materialen (gieterijen, metaalverwerkers, kunststof- en composietverwerkers) als op het vlak van disciplines (materiaalleveranciers, elektronicabedrijven, assemblagebedrijven, system suppliers). Die volledigheid werd in de markt duidelijk gesmaakt, want ESEF 2014 werd door 25.705 mensen bezocht (en de parallelle Techni-Show lokte maar liefst 40.412 bezoekers).

 

3D-printen in de schijnwerpers

Van 3D-printen wordt algemeen verwacht dat het een ‘game changer' zal zijn voor de maakindustrie. Welnu, in hal 3 konden ESEF -bezoekers zelf ervaren wat het is om een driedimensionaal product te printen. Fablab en Protospace hadden in deze hal een 3D-printzone ingericht. Daar werden niet alleen 3D-printers gedemonstreerd, maar konden bezoekers tijdens korte workshops ook zelf aan de slag met ontwerpen en printen.

 

Ook aandacht voor studenten

De maakindustrie heeft de komende jaren veel nood aan jong talent. Daarom werd tijdens de openingsdag van de beurs bijzondere aandacht besteed aan deze doelgroep. In hal 1 was er een speciale vacaturestand: de ‘Werken in de Techniek'-stand. Hier presenteerden ESEF-exposanten hun vacatures alsook interessante stageplekken. Om een bezoek aan deze stand extra aantrekkelijk te maken, konden jongeren hier ook een testrit maken in een Ferrari F1-racesimulator. In hal 3 konden studenten of net afgestudeerden dan weer hun technisch concept pitchen. Een jury beoordeelde deze pitches en de winnaar mocht naar huis met een echte 3D-printer.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren