Zoeken
 
 

CeBIT 2013 voor het laatste nieuws in de ICT


Hannover (D), 11 maart 2013
Een van ‘s werelds grootste evenementen op ICT-gebied is de CeBIT vakbeurs in Hannover. Het thema van deze vakbeurs van 5 tot en met 9 maart in Hannover is ‘Shareconomy’. Hiermee stelt organisator Deutsche Messe het gemeenschappelijk gebruik van kennis, hulpmiddelen en ervaringen als nieuwe samenwerkingsvorm centraal.

‘Veel moderne instrumenten zoals blogs, wiki's en andere softwareoplossingen zullen de arbeidswereld de komende jaren sterk veranderen, zowel binnen de bedrijven als daarbuiten', aldus Frank Pörschmann, directeur CeBIT van Deutsche Messe. ‘Sharing blijkt een belangrijke voorwaarde voor verantwoorde groei te zijn.' In 2012 kwamen er ruim 4.200 exposanten uit 70 landen die 312.000 bezoekers trokken en die vervolgens weer 7 miljoen zakelijke contacten tussen exposerende bedrijven en bezoekers genereerden. Traditiegetrouw wordt de beurs geopend door bondskanselier Angela Merkel.

 

Partnerland Polen 

Partnerland van de CeBIT 2013 is Polen. De Poolse ICT-markt laat al jaren een stabiele opwaartse trend zien. Voor 2012 berekende het onderzoeksinstituut EITO een groei van de Poolse IT-markt van 2,6 procent tot circa 16 miljard euro. Actuele groeifactoren zijn naast tablets ook IT-outsourcing en dataservices voor vaste en mobiele netwerken.

 

Vier platforms 

Dankzij de vier themaplatforms kunnen CeBIT-bezoekers zich snel oriënteren en vinden aanbieders en vragers elkaar meteen. ‘CeBIT pro' presenteert professionele ICT-toepassingen voor bedrijven van elke omvang, van kleine en middelgrote ondernemingen tot wereldconcerns. ‘CeBIT gov' toont oplossingen voor overheden op gemeentelijk, bovengemeentelijk, nationaal en Europees niveau. ‘CeBIT lab' is het toekomstlaboratorium van de ICT-branche en het platform voor universiteiten en onderzoeksinstituten. Centraal in ‘CeBIT life' staat de digitale levensstijl. Gepresenteerd worden hightechtrends, technologieën en toepassingen voor alle terreinen van het moderne en mobiele leven.

 

Congres 

Ander belangrijk onderdeel zijn de CeBIT Global Conferences. In 2012 maakten circa 70 topsprekers uit vele landen gebruik van het congres om strategieën en visies te delen met een internationaal publiek.

CeBIT 2013 voor het laatste nieuws in de ICT'
Vorig jaar kwamen er ruim 312.000 bezoekers naar de 4.200 exposanten uit 70 landen naar de ICT-beurs CeBIT.
1/1
 
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren