Zoeken
 
 

Groot Frans staalbedrijf over de kop


Duinkerken (Fr), 10 maart 2014
Auteur:
Ruud Peijs
Het Franse staalbedrijf Ascométal, dat 1.900 werknemers telt, is over de kop. De staalproducent heeft de omzet de laatste tijd snel zien inzakken en is niet meer in staat de rente op de torenhoge schuldenberg te betalen. Ascométal heeft drie grote staalfabrieken in Frankrijk, waaronder één in Duinkerken en één in het Moeselgebied, en omvat daarnaast nog een aantal andere vestigingen.
Ascométal is naar eigen zeggen een Europese marktleider op het gebied van lang-producten. Die worden onder meer geleverd aan de automobielindustrie, andere transportsectoren, de machinebouw en olie- en gasbedrijven. Het bedrijf meldde over 2011 een omzet van 969 miljoen euro. Recentere jaarcijfers zijn niet bekend. Van die omzet wordt 40 procent in Frankrijk zelf en 47 procent in andere Europese landen afgezet. Het hoofdkantoor van Ascométal is gevestigd in La Garenne Colombes, een voorstad van Parijs. De onderneming beschikt daarnaast over een eigen onderzoeks- en ontwikkelingscentrum.

Ascométal was tot 2011 een dochter van het Italiaanse Lucchini. Die verkocht het echter aan het Amerikaanse investeringsfonds Apollo dat de overname financierde met schulden van meer dan 300 miljoen euro aan twee eveneens Amerikaanse banken. De eigenaar en die banken waren de laatste weken in hectische onderhandelingen verwikkeld om het staalbedrijf nog te redden maar dat is kennelijk op niets uitgelopen.

 

Het bedrijf krijgt nu enkele maanden de tijd om een doorstart te onderzoeken. Volgens Apollo hebben zich al verschillende gegadigden gemeld, waaronder de Braziliaanse staalproducent Gerdau. De Franse vakbonden hebben zoals gebruikelijk de hulp van de regering ingeroepen en inmiddels ook de eerste acties aan de poort aangekondigd.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren