Zoeken
 
 

Olympische winterspelen succesvol voor Wicona en Sapa Building Systems


Sotsji (Ru), 24 februari 2014
In de stad waar de Olympische Winterspelen van 2014 werden georganiseerd, was de bouwsector booming. Veel internationaal gerenommeerde architecten, ingenieurs en bouwondernemingen droegen hun steentje bij.

Sapa Building Systems tekende samen met zijn partners voor de indrukwekkende Wicona-gevels van het station ‘Alpika Service' en het luxehotel Hyatt Regency.

 

Indrukwekkende glazen stationsgevel

In en rond Sotsji heeft de organisatie van de Winterspelen voor booming business gezorgd in de bouwsector. Een van de meest opmerkelijke projecten is het nieuwe station ‘Alpika Service', dat het Olympisch wintersportstation bediende. De bouw van het station ging van start in 2010. De hele zone, ongeveer 15.000m², werd in een eerste fase volledig beveiligd door een immens draineringssysteem en een steunmuur van 357 meter lang tegen overstromingen en aardverschuivingen. Paalfunderingen stutten de platformen waarop de stationsgebouwen rusten.

 

De bouwfirma NPO Mostovik uit Omsk, die ook belast was met het optrekken van de gevels, heeft bij het ontwerp geopteerd voor een maximale vrijheid in combinatie met een optimale beveiliging van de procedés door een samenwerking met Sapa Building Systems. Zo realiseerde het op één jaar tijd de functionele en prestigieuze glazen gevel met aluminiumprofielen op basis van speciale constructies van het merk WICONA. Voor het nieuwe station werd een traditioneel systeem met pijlers en dwarsliggers gekozen dat gebaseerd is op het WICTEC-gevelsysteem en uitgerust is met zichtbare doorsnedes van 50 mm voor de pijlers en 60 mm voor de dwarsliggers. De stalen versterkingen in de pijlers maakten grote overspanningen mogelijk die resulteerden in gevels met een filigraanachtig uitzicht, waarin opendraaiende elementen van het raamsysteem Wicline 75 evo en het deurengamma Wicstyle 65 evo werden geplaatst. Het geheel is afgewerkt met efficiënte zonwerende elementen.

Het nieuwe station ‘Alpika Service' is half januari 2014 in gebruik genomen met de aankomst van de hogesnelheidstrein ‘Lastochka' in het kader van een internationaal forum voor het spoorvervoer in aanwezigheid van 1.500 genodigden.

 

Hyatt Regency

Overal in Sotsji waar sportlui en bezoekers over de vloer kwamen, stonden fraaie hotels en luxe verblijven. Het Hyatt Regency, het eerste vijfsterrenhotel in Sotsji, domineert het historische stadscentrum, omgeven door de administratieve wijk langsheen de befaamde promenade van de Primorskaya Street. De gevels hebben een spectaculaire vormgeving: de verdiepinghoge ramen van de 171 kamers en 28 suites hebben een oppervlak van 37 tot 195 m² en bieden een uniek panoramisch uitzicht. Aluterra, een internationaal bedrijf voor metaalconstructies uit Moskou, tekende voor de Wicona-gevelsystemen. Het gaat om een bijzondere constructie uitgevoerd op basis van het moduleerbare bouwsysteem Wictec, waarin in totaal ongeveer zeshonderd lift- en slidedeuren werden geïntegreerd van het gamma Wicslide 23. De moduleerbare gevels van Wicona werden gekozen door de zeer korte termijn, wat gebruikelijk is voor Olympische bouwwerven, en werden volledig geprefabriceerd, module per module, in de fabrieken van Aluterra. De conceptuele diversiteit en het filigraanachtige uitzicht blijken een goede mix dankzij de eenvoudige en rendabele uitvoering. De decoratieve elementen in strekmetaal of stalen vlechtwerk typeren de moduleerbare gevels en benadrukken de moderne architectuur die het Hyatt Regency-hotel in Sotsji uitademen.

Sapa Group 

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren