Zoeken
 
 

Hannover Messe en Duitse Robotica Vereniging gaan nauw samenwerken


30 januari 2024
Het onderwerp robotica is een integraal onderdeel van de Hannover Messe. Robots in alle soorten en maten - van industriële robots en cobots tot autonome mobiele robots - zijn te vinden op het beursterrein. Een bijzonder hoogtepunt dit jaar is het Application Park in hal 5, van partner Deutscher Robotik Verband (DRV).

De DRV heeft het onder andere tot haar missie gemaakt om het gebruik van robotica in Duitsland te promoten en te bevorderen. Gezien het tekort aan geschoolde arbeidskrachten is er ongetwijfeld potentieel in deze richting, met Duitsland op de vijfde plaats na China, Japan, Korea en de VS in een wereldwijde vergelijking.

 

'Met de robotica-experts van DRV hebben we partners aan onze zijde waarmee we op de Hannover Messe verder zullen bouwen aan het thema robotica, in combinatie met automatisering. Er is geen betere plek ter wereld om de diverse voorbeelden van robottoepassingen te laten zien,' zegt Hubertus von Monschaw, Global Director Hannover Messe bij Deutsche Messe.

 

De DRV is het komende jaar de exclusieve partner van het Application Park. Daar zullen vooral jonge robotica-bedrijven en start-ups het gevarieerde spectrum van mogelijke toepassingen voor robots presenteren, evenals de interactie tussen mens, machine en kunstmatige intelligentie. Bezoekers kunnen automatisering op basis van robotica uit eerste hand bekijken en zelf uitproberen. Een hoogtepunt zijn de chauffeurloze transportsystemen, die op indrukwekkende wijze laten zien dat chauffeurs in de toekomst op veel gebieden overbodig kunnen zijn.

 

'Dit expositieplatform biedt bezoekers van de Hannover Messe een unieke kans om nieuwe technologieën te ontdekken en te leren hoe robotica, AI en automatisering kunnen helpen bij het oplossen van de enorme uitdagingen waar de industrie voor staat', aldus Helmut Schmid, CEO van de DRV.

 

Robotica Congres op 6 en 7 februari in Hannover

Iets meer dan twee maanden voor de Hannover Messe vindt op 6 en 7 februari 2024 het 13e Robotica Congres plaats in de Technology Academy in Hannover. In plenaire sessies of in workshops krijgen deelnemers de kans om inzicht te krijgen in de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van robotica, die ze vervolgens aan den lijve kunnen ondervinden op de Hannover Messe. De DRV speelt een actieve rol als ontwikkelingspartner achter het programma.

 

Hannover Messe

De Hannover Messe is 's werelds toonaangevende beurs voor de industrie. Het hoofdthema "Industriële transformatie" brengt exposerende bedrijven uit de machinebouw, elektrotechniek, digitale industrie en de energiesector samen om oplossingen te presenteren voor toekomstige productiemethoden en de energievoorziening. Belangrijke onderwerpen zijn Industrie 4.0/Manufacturing-X, Energie voor Industrie, Digitalisering/Kunstmatige Intelligentie en Machine Leren, Koolstofneutrale Productie en Waterstof en Brandstofcellen. Het programma wordt aangevuld met een reeks conferenties en forums. De volgende editie van het evenement vindt plaats in Hannover, Duitsland, van 22 tot 26 april 2024.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren