Zoeken
 
 

NEN-EN 1090 norm op 1 juli 2014 wettelijk verplicht


Nieuwegein (NL), 5 februari 2014
Het Nederlandse adviesbureau voor metaal- en technische bedrijven, PKM, is eind 2013 begonnen met het organiseren van workshops, speciaal voor kleine constructiebedrijven en zelfstandigen. Deze workshops maken een collectieve invoering mogelijk van de NEN-EN 1090 op basis van een standaard (FPC) handboek.

De invoering van de Europese NEN-EN 1090 norm is op 1 juli 2014 wettelijk verplicht, ook voor kleine constructiebedrijven en zelfstandigen. De tijd dringt, want niet zozeer de invoering in de bedrijven, maar juist de certificering zelf vormt de bottle-neck. PKM wil deze categorie bedrijven de gelegenheid bieden om vóór de definitieve invoeringstermijn van 1 juli 2014 te voldoen aan de eisen van de NEN-EN 1090. Daarom zijn er de komende maanden nog extra workshops gepland, waarvan ook Belgische kmo's in de grensstreek met Nederland kunnen profiteren.


De meest nabijgelegen locaties van de workshops zijn: Zeeuws Vlaanderen: start op 11 februari 2014; Den Bosch : start op 12 februari 2014; Bergen op Zoom: start op 6 maart 2014; Urmond: start op 17 maart 2014. Elke workshop bestaat uit vijf middagsessies.


Het Micro MKB FPC 1090 is een certificeerbaar handboek dat voldoet aan de eisen uit de 1090-1 EXC 2. Het FPC omvat de verwerking van staalsoorten tot en met S275 en de rvs-soorten 304 en 316. Tevens is er een vereenvoudigde administratieve afhandeling, waarmee CE markeringen worden gegenereerd. Tijdens de workshops wordt het handboek en opstellen van bedrijfseigen las- en lasserkwalificaties behandeld. Via de website kunt u zich aanmelden voor één van de workshops bij u in de buurt.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren