Zoeken
 
 

Poederverbruik verbeteren met kunstmatige intelligentie


16 januari 2024
AkzoNobel Power Coatings en CoatingAI hebben samen nieuwe software ontwikkeld die met behulp van kunstmatige intelligentie de gebruikers helpt om hun poederverbruik te verbeteren.

De technologie, Flightpath genoemd, is nieuw in de coatingbranche. De software is al twee jaar in ontwikkeling, onlangs tekenden AkzoNovel Power Coatings en CoatingAI samen een exclusiviteitsovereenkomst.

 

Flightpath optimaliseert de instellingen van de apparatuur om defecten en overspray te verminderen en het poederverbruik te verbeteren. Op deze manier wordt herbewerking voorkomen en wordt er in tijd, kosten en energie bespaard.

 

De software stelt klanten in staat om apparatuurinstellingen zoals pistoolbewegingen te optimaliseren en een meer uniforme, consistente dekking met minder fouten te bereiken - allemaal dankzij de AI-gestuurde aanbevelingen. De software vereist geen complexe integratie en past de aanbevolen parameters voortdurend aan wanneer de omstandigheden veranderen.

 

Marlon Boldrini, CEO van coatingAI: 'De samenwerking met AkzoNobel heeft geholpen om onze visie vanaf dag één te versnellen. Onze oplossing, gebouwd op de kracht van kunstmatige intelligentie en AkzoNobel's technische expertise, zal niet alleen de efficiëntie voor hun klanten verhogen, maar ook zorgen voor meer duurzaamheid binnen de poedercoatingsindustrie.'

 

'Samenwerken met een start-up als coatingAI - die grenzen verlegt om de coatingindustrie te transformeren - betekent dat we onze eigen poederrevolutie kunnen versnellen en diensten kunnen leveren als geen ander,' voegt Remco Maassen van den Brink, Marketing Director van de Powder Coatings business van AkzoNobel, toe. 'Het is het nieuwste voorbeeld van hoe we voortdurend innoveren en nieuwe manieren zoeken om klanten de meest vooruitstrevende en duurzame oplossingen te bieden.'

 

Eerder dit jaar lanceerde de Powder Coatings business als eerste in de industrie een open toegankelijke online energiebesparingscalculator voor alle gebruikers van poedercoatings. De calculator helpt klanten beter te begrijpen hoe zelfs kleine veranderingen in het coatingsproces een grote impact kunnen hebben op het gebied van energie-efficiëntie.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren