Zoeken
 
 

ABB levert 1300 robots aan Volvo Cars


8 januari 2024
ABB gaat meer dan 1.300 robots inclusief functionele pakketten leveren aan Volvo Cars voor de volgende generatie elektrische voertuigen. De implementatie start in 2024 in de productielocaties van Volvo Cars in Torslanda (Zweden) en Daqing (China)

'De historische transformatie van de auto-industrie, gedreven door de toenemende vraag van consumenten naar elektrische voertuigen en de wens om duurzamer te werken, creëert nieuwe kansen, maar ook uitdagingen voor wereldwijde fabrikanten', zegt Marc Segura, ABB Robotics President. 'Deze nieuwste toezegging van onze partner Volvo Cars toont onze gezamenlijke focus op het leveren van duurzamere productie. Met onze nieuwe, energiezuinige grote robotfamilie en OmniCoreTM-besturingen zullen we bijdragen aan energiebesparingen tot twintig procent op locaties over de hele wereld.'

 

De overeenkomst omvat functionele pakketten voor verschillende productietaken, van puntlassen, klinken en dispenseren tot flowboren en ultrasone lasinspectie. Elk pakket is een kant-en-klare, door de klant beproefde combinatie van hardware, software en diensten en zal worden geïmplementeerd in de Volvo Cars-fabrieken in Torslanda, Zweden en Daqing, China.

 

Tijdens de implementatie zal ABB ervoor zorgen dat de productie ononderbroken blijft door het gebruik van zijn RobotStudio® plannings- en programmeersoftwareplatform om de implementatie te visualiseren en te optimaliseren voordat de robots worden geïnstalleerd. Door de vereiste automatiseringssystemen in een virtuele ruimte te ontwikkelen en te valideren, creëren Volvo Cars en ABB oplossingen die één keer ontworpen kunnen worden, maar meerdere keren kunnen worden ingezet.

 

Volvo Cars en ABB delen een lange traditie van gezamenlijke ontwikkelingen om de productie van auto's efficiënter te maken en om de mogelijkheden van industriële robots op dit gebied voortdurend te verbeteren. In dit nieuwste project zullen de twee bedrijven de komende jaren blijven samenwerken, de eerste implementaties zijn begin 2024 gepland. Het is de laatste in een reeks oplossingen van ABB om de wereldwijde auto-industrie te helpen haar ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen te halen en over te stappen op de productie van elektrische voertuigen.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren