Zoeken
 
 

Shapes Metalworks neemt buislaserspecialist ATT over


5 december 2023
Shapes Metalworks heeft buislaserspecialist Advanced Tube Technology (ATT) uit Roeselare overgenomen. 'De overname kadert volledig in de uitbouw van Shapes Group tot one-stop-shop toeleverancier voor de metaalsector in Vlaanderen, voor zowel stukwerk als kleine en middelgrote series in staal, inox en aluminium,' klinkt het persbericht.

De buislaseractiviteiten vullen het nog ontbrekende sluitstuk van een consequent gevoerde strategie in. Samen met de plaatverwerking en verspaning wordt de klant vanaf heden maximaal ontzorgd in zijn zoektocht naar mechanische componenten op maat. Voor de afwerking kan de keuze gemaakt worden tussen nat- en poederlak sinds de recente vijftig procent participatie in poederlakkerij Poedr. Daarenboven beschikt de groep over de mogelijkheid om volledige "assemblies" te maken vanuit haar uitgebreide en gecertificeerde lasafdeling (incl. robotlassen) of montage-atelier.

 

ATT (Advanced Tube Technology) heeft onder de vleugels van CEO Hans Van Moen een mooi groeitraject neergezet het voorbije decennium. Het moment was aangebroken om de marktpositie van het bedrijf als buislaserspecialist verder vorm te geven binnen een grotere structuur. Het is algemeen bekend dat buislaseren steeds meer als volwaardiger vervanger wordt aanzien voor het tradionele buiszaagwerk en door de evolutie van de programmeersoftware haar toepassingsgebied steeds verder verruimt.

 

Synergie

Tussen ATT en Shapes Metalworks bestond al jaren een nauwe klant-leveranciersrelatie. ATT blijft de komende jaren zijn activiteiten als 100% dochter van Shapes Metalworks uitoefenen vanuit Roeselare. Naast de commerciële schaalvoordelen zullen ook de synergieën op het vlak van productie-efficiëntie geoptimaliseerd worden.

 

Met de overname van ATT en recente participatie in Poedr maakt Shapes Group een sprong naar een groepsomzet van nagenoeg 30 miljoen euro die gerealiseerd wordt met 140 medewerkers. Dit betekent een verdrievoudiging in tien jaar tijd.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren