Zoeken
 
 

CNC-machinefabrikant breidt uit in Europa


Dormagen (DE), 5 december 2023
DN Solutions (voorheen Doosan Machine Tools) heeft recent haar eerste Technical Center geopend in Europa, namelijk in Dormagen in Duitsland. Met de opening onderstreept DN Solutions haar groeistrategie in Europa.
Het centrum, dat een indrukwekkende 1000 vierkante meter beslaat, beschikt over een reeks geavanceerde faciliteiten. Tijdens de openingsceremonie gaf het bedrijf bezoekers live demonstraties van twaalf ultramoderne CNC-machines op de showroomvloer. De nadruk lag op geavanceerde automatiseringsoplossingen in samenwerking met diverse gespecialiseerde automatiseringsleveranciers. Bezoekers konden de naadloze integratie van verschillende geavanceerde bewerkingsoplossingen met eigen ogen zien:
  • het draaicentrum (PUMA DNT2100), dat is uitgerust met een meewerkende robot,
  • het horizontale tweeassige draaicentrum (PUMA TW2600M), dat is geïntegreerd met een portaalarmsysteem, en
  • het verticale 5-assige bewerkingscentrum (DVF 4000) met automatische werkstukwisselaar (AWC).

 

DN Solutions presenteerde ook branchegerichte bewerkingsoplossingen - bijvoorbeeld voor de luchtvaart en elektromotoren - in combinatie met opspanoplossingen en geavanceerde bewerkingstechnologieën zoals dynamisch draaien.

 

Duidelijke focus op klantenservice

DN Solutions heeft zich ten doel gesteld om de pre-sales service te verbeteren. Het nieuwe Technical Centre dient als adviescentrum voor geïnteresseerden, die hier terecht kunnen voor informatie over geschikte bewerkingsmachines en hun randapparatuur. Bedrijven kunnen op verzoek het bewerkingsproces testen, inclusief een tijdstudie en bewerking. Hiervoor zullen minstens tien verschillende machinetypes - met speciale aandacht voor high-end machines - ook na de opening permanent te zien zijn. Het centrum heeft ook een ontwerpwerkplaats, een spindelrevisiecentrum en een onderdelenmagazijn.

 

Het Technisch Centrum heeft verstrekkende langetermijndoelen. Het zal zijn rol uitbreiden om te dienen als technisch centrum voor kant-en-klare projecten, zijn afdeling voor automatiseringsretrofit ontwikkelen en een betrouwbare one-stop solution provider worden voor alles wat te maken heeft met de productie van klanten. Het hele jaar door zullen er ook regelmatig technische seminars voor klanten en partners worden georganiseerd.

 

Dichterbij de Europese markt

DN Solutions heeft op de EMO Hannover in september al aangekondigd dat het van plan is om een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum op te zetten. 'Zowel het Technical Center als het geplande onderzoeks- en ontwikkelingscentrum zijn de eerste in hun soort in Europa', zegt Kim Wonjong, CEO van DN Solutions. 'In een markt die zo dynamisch is als Europa, waar tal van baanbrekende technologieën zoals Industrie 4.0 en Additive Machining zich ontwikkelen, is onze aanwezigheid in de regio van cruciaal belang. Deze centra vergroten niet alleen ons inzicht in de Europese markt, maar stellen ons ook in staat om tegemoet te komen aan de unieke behoeften en zich ontwikkelende trends. We hebben er alle vertrouwen in dat deze stap niet alleen onze aanwezigheid zal versterken, maar ook waardevolle banden zal smeden met onze Europese klanten.'

 

DN Solutions wordt in België vertegenwoordigd door Germond

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren