Zoeken
 
 

150 banen bedreigd bij Bose in Tongeren


Tongeren, 8 november 2023
De Amerikaanse producent van audioapparatuur Bose wil het distributiecentrum in Tongeren sluiten. Hierdoor staan 150 banen op de helling.

Eerder deze week maakte Bose tijdens een bijzondere ondernemingsraad bekend haar distributiecentrum in Tongeren te willen sluiten. Bose gaat voortaan met een externe logistieke partner werken.


Het Amerikaanse bedrijf is producent van audioapparatuur, onder meer bekend om zijn luidsprekers. In Tongeren bevindt zich sinds 1995 haar Europese distributiecentrum. Hier wordt de logistiek, distributie, reparatie en onder andere halffabricage verzorgd.

Begin dit jaar werd op de Limburgse vestiging al een reorganisatie doorgevoerd en moest een deel van de bedienden vertrekken. Nu dreigen dus ook de resterende 150 werknemers hun baan te verliezen. 'Het kwam hard aan bij de werknemers en velen hebben het werk spontaan neergelegd na de bekendmaking. Dit is een zware mokerslag', zegt Vicky Reymen van de christelijke vakbond tegen VRT.

 

Concurrentiepositie onder druk

VKW Limburg reageert eveneens teleurgesteld. ‘Na de eerdere aangekondigde sluitingen van Purmo Group in Zonhoven, Sappi in Lanaken en het jobverlies van vele Limburgers bij het net over de grens liggende VDL Nedcar is ook dit een drama voor al de getroffen medewerkers en een nieuwe opdoffer voor de Limburgse economie.'

Het belooft volgens de werkgeversorganisatie een kille herfst te worden voor de industrie in Vlaanderen. 'Limburg toonde al veelvuldig z'n economische veerkracht, maar het is écht vijf voor twaalf om vanuit de Vlaamse en federale overheid een aantal prangende economische bottlenecks effectief aan te pakken', stelt Ruben Lemmens, gedelegeerd bestuurder VKW Limburg. De organisatie pleit al langer voor het terugschroeven van de arbeidskosten voor Vlaamse werkgevers. Deze zouden hoger liggen dan in omringende landen en ons land een concurrentieel nadeel bezorgen.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren