Zoeken
 
 

Volvo beslist om kleine SUV EX30 in Gent te bouwen


Gent, 1 november 2023
Goed nieuws voor de fabriek van Volvo Cars in Gent waar 7.000 mensen te werk gesteld zijn. Het automerk heeft beslist om de populaire EX30, een compacte elektrische SUV, ook in de Gentse fabriek te bouwen.

Als reactie op de sterke vraag naar de auto heeft Volvo Cars besloten om vanaf 2025 te beginnen met de bouw van de nieuwe, volledig elektrische Volvo EX30 in zijn Gentse fabriek in België, waarmee de productiecapaciteit populaire kleine SUV wordt uitgebreid.

 

De productie van de EX30 begon eerder dit najaar in Zhangjiakou, China en de eerste auto's zullen naar verwachting later dit jaar afgeleverd worden. Met de beslissing om de EX30 ook in Gent te bouwen speelt Volvo Cars in op de verwachte vraag in Europa.

 

Vierde model 

De fabriek in Gent is een belangrijke pion voor de verkoop in Europa. In 2022 produceerde Volvo Cars Gent 192.991 auto's. De fabriek focuste tot dusver op 3 modellen: de compacte SUV XC40, de volledig elektrische C40 en de break V60.

 

7.000 werknemers

De komst van de compacte EX30 naar Gent lijkt goed nieuws voor de werkzekerheid van de 7.000 personeelsleden in Gent. Dominique Strubbe van ABVV spreekt tegenover het VRT nieuws  dan ook van een ‘heel mooie dag bij Volvo Cars Gent'. 'Ik denk dat we heel trots mogen zijn op onze werknemers, die hier dagelijks hun best doen om hier kwalitatieve wagens buiten te krijgen.'

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren