Zoeken
 
 

Tezmaksan en EMAG bundelen krachten


31 oktober 2023
Tezmaksan Robot Technologies heeft aangekondigd samen te gaan werken met EMAG, een van ‘s werelds top tien producenten van CNC-werktuigmachines. Na hun eerste succesvolle joint venture en met nog twee projecten in de pijplijn betekent deze samenwerking een nieuwe stap voor automatiseringsoplossingen in de Europese CNC-industrie.

Het eerste samenwerkingsproject voor Tezmaksan en het Duitse bedrijf EMAG werd afgerond in mei 2023 en bestond uit de implementatie van tien geavanceerde productielijnen in de KamLitKZ-fabriek in Kazachstan. Deze faciliteit is gespecialiseerd in de productie van remsystemen voor commerciële voertuigen in de automobielsector. Dit project was primair gericht op optimalisatie van productielijnen, verhoging van de capaciteit en verbetering van de operationele efficiëntie.

 

In deze automatiseringsoplossing speelden de EMAG VSC400 DUO- en Klingelnberg C50-machines een centrale rol. Het systeem is gebaseerd op tien industriële robots, waaronder negen units met een laadvermogen van 150 kg per unit, en één unit met een laadvermogen van 280 kg. Deze robots pakken werkstukken uit de manden waarin ze zijn opgeborgen en plaatsen ze precies in de juiste houder. Na het bewerkingsproces worden de onderdelen grondig gereinigd en vervolgens als eindproducten teruggeplaatst in de manden.

 

Kwaliteitscontrole is van cruciaal belang in dit geautomatiseerde productieproces. Met vooraf bepaalde tussenpozen worden afgewerkte stukken systematisch naar het station voor statistische procesbeheersing vervoerd. In de laatste fase worden producten voorzien van QR-codes en op de opslaglocatie voor eindproducten geplaatst.

 

‘Dankzij dit partnerschap met een wereldwijd erkende leider in CNC-productie kunnen wij de innovatieve mogelijkheden van onze systemen demonstreren en bijdragen aan efficiëntie- en productiviteitsverbeteringen in de hele Europese werktuigmachine-industrie', aldus Hakan Aydogu, algemeen directeur bij Tezmaksan. ‘Het succes van ons eerste project heeft geleid tot een verstandhouding op lange termijn en er lopen voorbereidende studies voor nog twee projecten, waaronder het Mexico-project van EMAG en het innovatieve EMAG- en CubeBOX-project.'

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren