Zoeken
 
 

Jungheinrich opent nieuwe fabriek in Tsjechië


24 oktober 2023
Jungheinrich opent zijn nieuwste fabriek voor de productie van intern transportmaterieel in Chomutov (Tsjechië). In de toekomst zal het bedrijf de 37.000 vierkante meter grote locatie, ongeveer 85 kilometer ten noordwesten van Praag, omvormen tot het centrum van de reachtruckproductie. Er zullen meer dan 350 nieuwe banen worden gecreëerd als onderdeel van het 60 miljoen euro kostende project.

In juni startte Jungheinrich in Chomutov al de productie van het eerste type truck, de ETV 216i reachtruck. De fabriek is de nieuwste van twaalf productielocaties wereldwijd en vormt een centrale bouwsteen in het verhogen van de efficiëntie en winstgevendheid als onderdeel van Strategie 2025+.

 

Sabine Neuß, CTOr bij Jungheinrich AG, vertelt: ‘Onze nieuwe fabriek in Chomutov is een van de meest geavanceerde productiefaciliteiten voor heftrucks ter wereld. We breiden de capaciteit binnen ons productienetwerk in Europa verder uit. Bovendien zorgen we er op deze manier voor dat ook in de toekomst aan de gestaag groeiende vraag naar onze intern transportmiddelen kan worden voldaan.'

 

Beginnend met de ETV 216i zal de gehele reachtruckproductie geleidelijk worden verplaatst naar de fabriek in Chomutov. Sinds de introductie bijna vijf jaar geleden is de ETV 216i uitgegroeid tot een Jungheinrich bestseller. Dankzij het revolutionaire ontwerp heeft de truck een verbeterde ergonomie en is hij aanzienlijk compacter dan andere reachtrucks. De ETV 216i is 's werelds eerste heftruck met een geïntegreerde lithium-ion accu en is ontwikkeld in Norderstedt. Jungheinrich gebruikt de door de verhuizing vrijgekomen capaciteit in de fabriek in Norderstedt om het productieportfolio aan te vullen met onderdelen voor andere orderpicktrucks, waardoor hier extra groei mogelijk is.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren