Zoeken
 
 

Nieuwe Kaltenbach-dealer floreert bij vraag naar tweedehands zaagmachines


17 oktober 2023
TM Tools is sinds november vorig jaar de exclusieve dealer voor het Duitse Kaltenbach in de Benelux. Het bedrijf volgt hiermee de vorige dealer Kaltenbach Tools op die vorig jaar failliet ging. In de voorbije jaren kende TM Tools een sterke groei door de verkoop van gebruikte zaagmachines. Om haar naamsbekendheid als officiële Benelux-dealer te vergroten, stond de nieuwe dealer op Metavak.

'Wij willen op de beurs laten zien dat Kaltenbach een dealer heeft in de Benelux. De vorige dealer in de Benelux is vorig jaar failliet gegaan en wij hebben het overgenomen,' verklaart Toni Maljoku van TM Tools zijn aanwezigheid op de Metavak metaalbeurs in Gorinchem vorige week.

 

Maljoku startte zijn carrière bij Kaltenbach Tools uit Wateringen, de voormalige dealer van het Duitse merk. In 2018 splitste Maljoku zich af van de Kaltenbach Tools en legde zich toe op de revisie van de kleinere Kaltenbach zaagmachines waarvan er talloze staan in Nederlandse en ook Belgische werkplaatsen, van groot tot klein.

 

'Van mijn spaargeld heb ik toen een bus gekocht en ben machines gaan reviseren en opkopen. Op een gegeven moment had ik twintig machines in opslag, machines die ik voor onderdelen gebruikte voor de revisie van andere machines of de vervanging,' klinkt het. Veel van deze machines kocht de startende ondernemer ook op in het Oostblok waar ze na de val van de muur terecht waren gekomen vanuit West-Europese werkplaatsen.

 

Meetmachines en automatisering

Maar Maljoku bedacht een middel om de oude machines nieuw elan in te blazen. Niet alleen zien de machines er na revisie weer als nieuw uit, tevens kunnen zij tot op bepaalde mate geautomatiseerd worden. Dat kan met de automatische meetmachines die Maljoku voor de zaagmachines ontwikkelde. 'Hierdoor kan een cirkelzaag van veertig jaar oud automatisch gebruikt worden,' vertelt de ondernemer.

 

Het businessmodel van Maljoku, die zich met de al dan niet (deels) geautomatiseerde zaagmachines afzet tegen moeilijker bedienbare high end machines, bleek een schot in de roos. TM Tools groeide als kool en breidde uit van een eenmanszaak tot een kmo met vijf personeelsleden. Door het succes is TM Tools ook uit zijn jasje gegroeid. Daarom plant het dit jaar een verhuizing naar een grotere locatie in Wateringen. 'Daar willen we ook een showroom opzetten, zodat we nog meer mogelijkheden hebben om verder te groeien,' aldus de ondernemer.

 

De ontwikkeling was ook Kaltenbach zelf niet ontgaan. Toen de dealer Kaltenbach Tools vorig jaar failliet ging, was de keuze voor TM Tools snel gemaakt. 'Wij verkopen nieuwe en gebruikte Kaltenbach machines en verzorgen ook revisie en onderhoud,' stelt Maljoku. Hij stuurt daarbij aan op exclusieve onderdelen en smeermiddelen. 'Als de correcte vloeistof gebruikt wordt, staan wij in voor de garantie,' klinkt het vol vertrouwen.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren