Zoeken
 
 

Werknemers bij Audi Brussels leggen werk neer


Brussel, 11 oktober 2023
Het rommelt bij de Audi autofabriek in Brussel waar werknemers dinsdag 10 oktober het werk neerlegden. Reden is de ongerustheid over de werkgelegenheid na het wegvallen van de productie van de Q4.

Audi Brussels maakte maandag bekend dat het de productie van de elektrische Q4 voorlopig on hold zal zetten. De productie van de auto zou volgende maand opgestart worden. Door een stagnerende vraag kan de Audi-fabriek in Zwickau de productie van het compacte model zelf aan.

 

Dat is slecht nieuws voor de fabriek in Brussel. Eind vorig jaar kreeg de Belgische fabriek, waar 3.000 vaste medewerkers en 500 tijdelijke krachten werken, van het Duitse hoofdkantoor nog de toezegging dat het in vier jaar 40.000 exemplaren van de auto mocht maken.

 

Stagnerende vraag elektrische auto's 

Als reden voor de stagnerende vraag worden een aantal factoren aangevoerd. In verschillende landen zijn subsidies teruggeschroefd, terwijl de aanschafprijs van dergelijke wagens aan de hoge kant is, zeker voor particulieren. Daarnaast wordt verwezen naar de infrastructuur voor elektrische wagens, die soms te wensen over laat. Ook is er de dreiging van Chinese autoproducenten, die met goedkopere wagens op de markt komen.


Alhoewel dankzij het on hold zetten van de productie volgens de directie geen jobs bedreigd zijn, heerst er volgens de vakbonden onrust op de werkvloer, met de stakingen van dinsdag als gevolg. De gevolgen op lange termijn zijn onduidelijk.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren