Zoeken
 
 

27 miljoen euro boete voor schuimrubberproducent Recticel


Wetteren, 29 januari 2014
De Europese Commissie heeft schuimrubberfabrikant Recticel een boete van in totaal 39 miljoen euro opgelegd voor diens rol in een Europees kartel rond polyurethaan. Het effectieve boetebedrag is lager en bedraagt 27 miljoen, omdat een deel voor rekening van joint-venturepartner Greiner is. De boete is veel lager dan verwacht. Het bedrijf denkt niet dat aandeelhouders ontgoocheld zullen zijn.

 Drie andere schuimrubberproducenten kregen ook een boete van de Commissie.De bedrijven hebben volgens de Europese Commissie tussen oktober 2005 en juli 2010 afspraken gemaakt over de verkoopprijzen in tien Europese landen, waaronder België.

 

Het 'schuimkartel' werd aan het licht gebracht door het Britse Vita, dat door de melding bij de Europese Commissie een boete van 61,7 miljoen euro ontliep. De overige leden zijn Recitel, het Britse Carpenter en Eurofoam. Die laatste producent is een samenwerkingsverband van Recticel en het Oostenrijkse Greiner.

 

Polyurethaanschuim wordt onder meer gebruikt in matrassen, zitbanken en autostoelen. Volgens de Commissie probeerden de producenten de prijsstijgingen van grondstoffen voor bulkchemicaliën aan klanten door te berekenen zonder elkaar op prijs te beconcurreren. (Belga/de Tijd)

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren