Zoeken
 
 

Groenewaterstoffabriek wint Foreign Investor of the Year Award


4 oktober 2023
Tijdens een awardshow in aanwezigheid van Vlaams minister-president Jan Jambon maakte Flanders Investment and Trade (FIT) de winnaars bekend van de allereerste Flanders International Business Awards. Plug Power won de Foreign Investor of the Year 2023 Award, B4Plastics kreeg de speciale International Hogh Potentials beloning.

Plug Power bouwt in de Port of Antwerp-Bruges een groenewaterstoffabriek. Die komt op de NextGen-site, een hotspot voor de circulaire econmie, en is de eerste investering van het Amerikaanse groenewaterstofbedrijf op Europese bodem. Het wordt bovendien de eerste hybride waterstoffabriek. Om waterstof (H2) vloeibaar te maken, heeft Plug Power een uiterst innovatieve technologie ontwikkeld.

 

Plug Power haalde het van investeringen van de Amerikaanse farmareus Pfizer en het Duitse Aurubis, wereldmarktleider in de productie en recyclage van koper. Zijn bijdrage aan de versnelling van de energietransitie gaf de doorslag voor de eindjury.

 

'Plug Power bouwt mee aan de basisinfrastructuur van onze groene energiebevoorrading van morgen. Daarnaast zorgt deze Amerikaanse investering voor aanzienlijke jobcreatie in Vlaanderen,' aldus Yin Oei Covoorzitter van de eindjury en CEO Living Tomorrow.

 

Type investering: greenfieldproject

Investeringsbedrag: 350-400 miljoen euro

Jobcreatie in Vlaanderen: 50 jobs

 

B4Plastics

Binnen de categorie van Startup of the Year 2023 geeft FIT drie 'International High Potentials' een speciale beloning, waaronder B4Plastics. Deze ‘polymerenarchitecten' uit Dilsen-Stokkem ontwikkelen alternatieven in bioplastics voor verpakkingen van voedingsmiddelen, cosmetica, automotive-spelers enzovoort.

 

'B4Plastics staat organisatorisch, financieel en technologisch op het punt om internationaal op te schalen. FIT en Startup.Flanders beloont hen met een-op-eenbegeleiding door onze experts in Vlaanderen en door de Vlaamse Economische Vertegenwoordigers en Technologieattachés in het buitenland. Zij brengen de start-up met de juiste partners en prospects in contact om zo hun internationale doorbraak te versnellen,' zegt Olivier Van Orshoven Head of Startup.Flanders. 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren