Zoeken
 
 

Vele productvernieuwingen te zien op beurs Polyclose


Gent, 29 januari 2014
Auteur:
Jan Hoffman
Polyclose, een tweejaarlijkse Europese vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek in Flanders Expo in Gent, heeft een sterke editie achter de rug. Niet enkel viel het bezoek mee, de gespecialiseerde, technische beurs verraste vooral door de vele productvernieuwingen. Dit was zeker het geval op het vlak van metaalgerelateerde oplossingen voor de bouw, waar we met V&A specifiek naar op zoek gingen.

Eerst de cijfers. Polyclose werd bezocht door 14.661 bezoekers , waarvan een opvallende 24 procent uit Nederland. De 16de editie van vakbeurs Polyclose bevestigt hoe bouwsector blijft inzetten op productvernieuwing. Organisator Guy Martens (Limaco NV): ‘De cijfers bewijzen dat Polyclose het grootste evenement in de Benelux op het gebied van raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek is. Het is leuk vast te stellen dat we ook in Nederland blijven scoren. Polyclose is één van de weinige gespecialiseerde technische vakbeurzen waarvoor Nederlanders massaal naar België komen.'


‘Tijdens Polyclose sprong vooral de trend naar geïntegreerde systemen, modulaire oplossingen, samenvoeging van disciplines, energiebesparende vernieuwingen en duurzaam bouwen in het oog', vult persverantwoordelijke Bart Spiessens aan. ‘Het was opvallend hoe de sector blijft inzetten op innovatie, in het geval van onze beurs specifiek voor alles wat open en dicht gaat in een gebouw.'

 

Renson en Argent Alu

Tijdens onze zoektocht naar metaalgerelateerde productinnovaties hielden we onder meer halt bij Renson en zusterfirma Argent Alu. Zo pakte Argent Alu uit met de nieuwe Invisidoor AX, de opvolger van Invisidoor en Invisidoor DL. Hier gaat het om pivoterende binnendeuren in een onzichtbaar frame, met contactloze magneetsluiting, die eenvoudig te installeren en in te pleisteren zijn. Nog bij Argent Alu was er de Invisible New, in de versie Pro XS-4, waarmee een regelbare scharnieroplossing wordt aangereikt als er grote aantallen nodig zijn, dus onder andere voor de projectbouw. Bij Renson lag de nadruk op de aangepaste terrasoverkappingen met lamellendak, Camargue en Algarve, en de Fixscreen. Bij de Camargue en Algarve introduceerde Renson de licht doorlatende draaibare lamel, de Lineo Luce. Daarnaast kan naast de verlichting in de lamel nu eveneens led-verlichting voorzien worden in de kolommen en in de kaderprofielen. De Fixscreen werd dan weer voorzien van een nieuwe, symmetrische rits en een optimalisatie van het geleidingssysteem, waardoor een windvastheid tot 130 km/u kan gegarandeerd worden. Hierbij werd ook gedacht aan een eenvoudige montage, die gebeurt dankzij een waterdichte elektrische connectie Connect&Go tussen de fiche aan de doekbuis en de fiche aan de kast.


Reynaers

Een stop meer dan waard was ook Reynaers, met zijn minimalistische Hi-Finity schuifraam. In dit geval gaat het om schrijnwerk dat architecturaal minimalisme combineert met maximale lichtinval en energiezuinigheid. De pure vorm van het raam wordt herleid tot zijn essentie, zonder dat er ingeboet wordt op hoogwaardige technologie. Door de innovatieve isolatietechnieken slaagt Reynaers er in om het verzonken geplaatste aluminium schrijnwerk tot het uiterste minimum te herleiden, waardoor de overgang van binnen naar buiten zeer organisch verloopt via de doorlopende glaspartij van het schuifraam, dat quasi naadloos aansluit op de wanden en vloer van de woning. Kortom: voortaan is het mogelijk volledige raamwanden van muur tot muur en plafond tot vloer te realiseren.

 

Profialis

Bij Profialis troffen we met Nextrum dan weer een product aan dat een oplossing aanbood voor de klassieke combinatie van pvc en staal. Het gaat concreet om een nieuwe ontwikkeling op het vlak van profielextrusie, waarmee een Uw-waarde van 0,66 W/m²K wordt bereikt. Hiermee wordt een antwoord geboden op de evoluerende regelgeving die verband houdt met thermische performantie, door het aanbieden van één enkel gamma voor renovatie, nieuwbouw, laagenergie en passiefbouw. Concreet worden bij Nextrum kunststof en Therma-Core (100 procent organisch, recycleerbaar en glasvezelvrij materiaal, met dezelfde sterkte-eigenschappen van staal, met behoud van de isolatie- en verwerkingseigenschappen van pvc) in 1 profiel verbonden, waardoor een opmerkelijk licht basisproduct ontstaat, dat de hoogste energienorm behaalt.


Schüco

Afsluiten deden we bij Schüco, een expert op het vlak van aluminium ramen, deuren en gevelsystemen, dat fors de nadruk legde op de toekomstgerichte, groene visie van het bedrijf. Zo maakten we kennis met de systemen AWS 90.SI Green en de FW50, die allebei volop gebruik maken van gecertificeerde biomaterialen, zowel op het gebied van de glasdichtingen als op dat van de aandrukprofielen (bio-polyamide) en de isolatie (onder andere bio-schuim). Dankzij uitstekende isolatiewaarden worden passiefhuisstandaarden gehaald en bovendien zet het bedrijf volop in op hergebruik, via de reclyclage van aluminium in een gesloten materiaalkringloop. Nog bij Schüco kon je ook niet voorbij aan de AvanTec SimplySmart. SimplySmart staat voor een aantal oplossingen die allemaal zorgen voor eenvoudige en tijdbesparende processen bij de fabricage en installatie. Zo zagen we een nieuwe generatie verborgen en comfortabel te bedienen AvanTec raambeslagen en innovatieve dichtingen die de prestaties in verband met de thermische isolatie fors verhogen.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren