Zoeken
 
 

Japanse Daihen Groep neemt Lorch Schweißtechnik over


12 september 2023
De Japanse bouwer van lastechniek Daihen Groep heeft het Duitse Lorch Schweißtechnik overgenomen. Lorch zal onder de bestaande naam voortbestaan.
Dat maakten beide bedrijven wereldkundig in aanloop naar de Schweissen&Schneiden beurs die deze week plaats vindt in Essen.

'Met Daihen heeft Lorch de gewenste perfecte partner gevonden voor verdere uitbreiding op lange termijn. De fusie zal resulteren in vergaande groeimogelijkheden voor Lorch', zo klinkt het in een persbericht. Op de beurs in Essen verneemt Vraag&Aanbod dat er weinig verandert in de organisatie van Lorch. ‘Voor Daihen Group was dit een uitstekende mogelijkheid om te groeien in Duitsland en Europa.'

 

De Daihen-groep met zijn Europese dochterondernemer OTC Daihen Europe is al langer bezig met het versterken van zijn positie op de Europese markt. Zo nam het enkele jaren geleden Lasotech Systems over, een Duits bedrijf dat zich toelegde op robotsysteemintegratie.

 

Delen van kwow-how 

Lorch zal als Duitse leverancier zelfstandig blijven opereren. Het hoofdkantoor in Auenwald met ontwikkeling, productie, administratie en verkoop blijft ongewijzigd en wordt verder uitgebreid. Wel zal er op gebied van know-how kennis gedeeld worden. ‘De technologische know-how van Daihen en Lorch zal worden gebruikt om nog betere high-end oplossingen te ontwikkelen en aan te bieden voor de Europese en wereldwijde markt', klinkt het.

 

Om dit te bereiken zal er zeer sterk worden geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe producten. Ook de buitenlandse dochterondernemingen en het efficiënte partnernetwerk zullen door Lorch Sales ondersteund blijven worden.

 

Naast synergie op het gebied van productontwikkeling voor lastechnologie, wordt gestreefd naar nauwere samenwerking op het gebied van lasautomatisering met betrekking tot robotica. ‘Lorch zal de Cobot Welding ongewijzigd voortzetten. Met gemeenschappelijke doelen en een sterke toewijding aan kwaliteit richten beide bedrijven zich op het uitbreiden van hun leidende positie in lastechnologie in de Europese regio.'


 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren