Zoeken
 
 

Met cobots industriële ­productie automatiseren


Hannover (DE), 12 september 2023
Cobots verspreiden zich razendsnel door de hele industrie en daarom biedt EMO Hannover nu zijn eigen Open Space Cobot Solutions Area op Stand A54 in Hal 9. De negen exposanten op de gezamenlijke stand - Elite Robots, Fanuc, Hannweber, Ifsys, Kassow Robots, Kuka, Lorch, Robco en Sick - willen hun klanten graag ondersteunen bij het betreden van nieuwe zakelijke gebieden.

De bedrijven zullen bijvoorbeeld AI-oplossingen voor mobiele robots en augmented reality-toepassingen laten zien. Een andere belangrijke factor is dat de robots eenvoudig en intuïtief te herprogrammeren zijn wanneer de eisen veranderen. Twee voorbeelden: Kuka, gevestigd in Augsburg, Duitsland, presenteert een flexibele en eenvoudig te gebruiken cobot. Bezoekers kunnen dit zelf uitproberen door tijdens het evenement een handgestuurde en programmeerbare eenheid aan de tand te voelen. Benjamin Woltmann, Marketing Manager bij Kuka Duitsland, zegt: ‘Ons doel is om het programmeren en bedienen van een robot net zo eenvoudig te maken als dat van een standaard smartphone.'

 

Robco GmbH uit München volgt een vergelijkbare strategie. Het bedrijf heeft een gepatenteerde modulaire robot gecombineerd met een eenvoudig te programmeren softwaresuite en met een zeer flexibele en volledig genetwerkte industriële robot. ‘Hierdoor kunnen we radicaal anders kijken naar hoe producten worden gemaakt', zegt Sina Isabell Springer, Global Partner Manager bij Robco. De modulariteit van de robot garandeert maximale flexibiliteit: hij kan in korte tijd worden geherprogrammeerd voor een nieuw proces als het project of de eisen veranderen. Door een speciale robotkit aan te sluiten, kunnen slijtage of potentiële problemen met de robot op afstand worden gecontroleerd en in een vroeg stadium worden geminimaliseerd.

 

Exposanten kunnen hun hoogtepunten niet alleen op de gezamenlijke stand laten zien, maar ook in het Innovatieforum in Hal 9, G32.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren