Zoeken
 
 

Nederlands maakbedrijf verkoopt 100ste bedrijfswindmolen in Vlaanderen


Vlaanderen, 6 september 2023
EAZ Wind dat in Nederland bedrijfswindmolens bouwt en sinds enkele jaren ook actief is in Vlaanderen, kent een succesvolle opmars op de Vlaamse markt. Deze zomer installeerde het haar 100ste installatie in ons land.

Sinds 2019 zijn de 15 meter hoge windmolens van het Nederlandse EAZ Wind aan een sterke opmars bezig in Vlaanderen. De groene energie-opwekkers zijn vooral populair onder boeren, een doelgroep die het Nederlandse maakbedrijf ook in Nederland en Duitsland bedient.

 

In augustus werd de 100ste windmolen in Vlaanderen geplaatst, zo laat het bedrijf weten op Facebook. In totaal heeft het Nederlandse bedrijf al 700 windmolens staan in Nederland, België en Duitsland.


Eigen productie 

Het maakbedrijf produceert windmolen geheel zelf en betrekt haar materiaal bijna uitsluitend uit Europa. ‘De wieken, de staart, het pitchmechaniek, de mast, het funderingskruis en de elektronica produceren we in onze fabriek in Hoogezand. De generator produceren we in Rijswijk, waar tevens onze engineering gevestigd is', zo klinkt het.

 

De geproduceerde onderdelen komen samen in Hoogezand, in de provincie Groningen in het noorden van Nederland, waar de eindassemblage plaats vindt. Van hieruit wordt het complete eindproduct op transport gezet.

 

Het maakbedrijf startte de productie van de vijftien meter hoge windmolens met een vermogen tot 15 kW in 2015 en maakte in 2019 dus de overstap naar België. De elektriciteitsproductie van de molen ligt tussen de 30.000 en 50.000 kWh. De energiebron wordt interessant bij een jaarlijks stroomgebruik vanaf 40.000-50.000 kWh en een constante consumptie wordt aanbevolen.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren