Zoeken
 
 

Van Bemmel verkocht


Zedelgem/Ijsselstein, 7 maart 2013
De Nederlandse machine importeur blijft als zustervestiging van het Belgische Marcom voortbestaan. Dit maakten Jan van Bemmel en Luc van Laecke tijdens een persbijeenkomst op 14 februari bekend.

Van Laecke neemt alle aandelen over. Van Bemmel (60) beschikte niet over opvolgers in de zaak en zocht na de beëindiging van de relatie met Keestrack naar versterking van de positie op de recyclingmarkt. Als gevolg van de overname zal in Nederland met name de verkoop van Terex Finlay een impuls moeten krijgen, waarvan Van Laecke Group de Benelux-importeur is.

 

In vervulling

Met deze overname gaat voor beide bedrijven een belangrijke wens in vervulling, stelt Van Laecke. Van

Laecke zocht een partner in Nederland voor de verkoop en service van de Terex-Finlay zeven en brekers. Voor Van Bemmel machine import is hierdoor een partner in België gevonden, voor de verkoop en service van het recycling programma en om de continuïteit van hun bedrijf te waarborgen. De deal biedt synergievoordelen aan de verkoopkant en service kant. Volgens Van Bemmel dankt Marcom zijn positie aan de service-operatie en Van Bemmel aan de handelsgeest binnen het bedrijf. Beide krachten worden nu gebundeld.

Jan van Bemmel: ‘Door deze overname gaan wij onderdeel uitmaken van een ambitieuze groep met een uitstekende reputatie, waardoor ook onze positie in de recyclingmarkt nog sterker wordt. Het stelt ons in staat om in Nederland en België een van de belangrijkste spelers op de recyclingmarkt te worden. Wij verwachten tevens dat de overname een positief effect zal hebben voor onze medewerkers, klanten en leveranciers.'

 

Luc van Laecke: ‘Wij zien deze overname als een enorme uitdaging waar we gestimuleerd door het jeugdige enthousiasme en de drive van onze zoon en dochter volop willen voor gaan. Als Marcom BVBA / Van Laecke group zijnde waren wij ook al geruime tijd op zoek naar diversificatie en spreiding van onze activiteiten. Prioritair was ook de betere toegang tot de Nederlandse markt met onze zeven en brekers. Deze unieke kans is dan ook voor ons alle vier een droom die werkelijkheid wordt.' Marcom BVBA levert op de Belgische recyclingmarkt de A-merken als Terex Finlay brekers en zeven (18 ton+), Edge transportbanden, Porta-fill zeven (10-13 ton). Ook verkoopt Marcom Terex dumpers en Multi-screen compacte zeefmachines (3 ton) en Allu zeefbakken. In Nederland en België verkoopt Van Bemmel Backhus, Diamond Z, Haas, Jenz, Terex Finlay, Terra Select en Van-Daele.

Van Bemmel verkocht'
Van Bemmel verkocht.
1/1
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren