Zoeken
 
 

Premier De Croo neemt kijkje bij ZF Wind Power


Lommel, 28 augustus 2023
Alexander De Croo, premier van België, heeft een dagje ‘stage’ gelopen bij ZF Wind Power in Lommel. Het betrof een initiatief van werkgeversorganisatie Voka dat hiermee de maakindustrie hoog op de agenda wil houden.

ZF Wind Power had vorige week wel een heel bijzondere stagiair. Bij het Limburgse bedrijf dat tandwielkasten en complete aandrijflijnen voor windturbines bouwt, liep Alexander De Croo een paar uur mee.

 

De premier van België maakte bij het maakbedrijf niet alleen kennis met de theoretische uitdagingen in de transitie naar duurzame energie, op de werkvloer ontdekte hij ook het belang van de details in het proces en de productie van zowel individuele componenten als in de assemblage van tandwielkasten en complete powertrains. ‘De tandwielen van deze producten worden met een precisie van een honderste van een millimeter geslepen', klinkt het bij ZF Wind.

 

De Croo voerde een tussencontrole uit bij het slijpen van een ringwiel en monteerde één van de 48 draadstangen bij de generatorflens die zorgen dat de onderdelen van de powertrain stevig aan elkaar gemonteerd zijn. Bij het maakbedrijf benadrukte De Croo het belang van innovatie in de maakindustrie. 'Als land zetten we in op verduurzaming. Ook de industrie kiest voor groene groei. België heeft geen grondstoffen van betekenis. Wij hebben geen gas. Maar inzake kennis en innovatie zijn we top in de wereld. Indrukwekkend om te zien dat hier tandwielkasten worden geproduceerd die straks in ons land en de rest van Europa propere energie zullen opleveren.'

 

Serie van zomerstages 

De ‘zomerstage' van De Croo is een initiatief van het Vlaams netwerk van ondernemingen (Voka). De werkgeversorganisatie brengt op deze manier deze zomer 124 politici naar ondernemingen. Het wil zo de brug slaan tussen de politiek en de bedrijfsvloer. ‘Premier De Croo kan hier vandaag zien, horen en ervaren waar ZF Wind Power mee bezig is én van wakker ligt. We tonen hier onder meer dat het fundamenteel is dat Europa onze industrie blijft ondersteunen, zowel financieel als naar regelgeving op het vlak van vergunningen. Dit om te vermijden dat, gelijkaardig aan zonnepanelen, de productie van onderdelen voor windturbines bijvoorbeeld naar China zou verhuizen', verklaart Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka.


ZF Wind in Lommel is onderdeel van het Duitse ZF Friedrichshafen AG dat aandrijfsystemen levert voor personenauto's, bedrijfsvoertuigen en industriële technologie

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren