Zoeken
 
 

Vasco wil radiatorenproductie verhuizen en 70 mensen ontslaan


Dilsen-Stokkem, 31 juli 2023
Maakbedrijf Vasco uit Dilsen-Stokkem wil de productie van radiatoren naar Tsjechië verhuizen waarmee 70 banen bij het bedrijf op de tocht staan. De productie van buizen voor vloerverwarming en ventilatiesystemen blijft wel behouden.

De verhuisplannen werden recent door de directie aangekondigd tijdens een bijzondere ondernemingsraad en bevestigd door verschillende vakbonden in regionale kranten. 'Helemaal onverwacht komt deze aankondiging niet. Er was al lange tijd economische werkloosheid in deze afdeling', zegt ACV-secretaris Glenn Schreurs in Het Belang van Limburg.

 

Zeventig banen bedreigd 

Hij vervolgt ter verklaring. 'De traditionele radiatoren staan al langer onder druk door alternatieve systemen zoals warmtepompen. Maar de timing is natuurlijk verschrikkelijk, terwijl veel werknemers nu met vakantie zijn.'


Met het vertrek van de radiatorenproductie staan 70 banen op de tocht. Het gaat uitsluitend op arbeiders. De vakbonden hebben de directie gevraagd om de informatie- en consultatieronde pas in september op te starten, als alle werknemers terug zijn vakantie. De eigenlijke onderhandelingen over de ontslagen zouden dan in januari kunnen beginnen en in juni 2024 klaar zijn.

 

130 banen blijven behouden

In totaal werken er 130 arbeiders en zo'n 70 bedienden bij Vasco. Het bedrijf, dat vijf jaar geleden werd overgenomen door de Zwitserse groep Arbonia, produceert in Limburg ook nog buizen voor ventilatie en vloerverwarming. Deze activiteiten blijven doorgaan, alsook de extrusie, administratie, verkoop, R&D en logistiek blijven in Dilsen-Stokkem. De productie van plafondventielen verhuist dan weer naar Polen, zo staat te lezen in Het Belang van Limburg.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren