Zoeken
 
 

Oppervlaktebehandelingstechnieken in de kijker


31 juli 2023
VOM lanceert de TECHfocus campagne, om eenieder de verschillende oppervlaktebehandelingstechnieken te laten ontdekken. De campagne heeft als doel om het publiek bewust te maken van de vele technologieën en om de VOM-bedrijven in de kijker te zetten.

Oppervlaktebehandelingen worden in alle industriële sectoren gebruikt. Ze zijn alomtegenwoordig in ons dagelijks leven: de lak op een auto, het verchromen van kranen, de kleur van smartphones, gelakte aluminium raamprofielen, huishoudartikelen, werkgereedschap, bruggen, infrastructuur en vele andere componenten.

 

De oppervlaktebehandelende technologie stelt een groot aantal mensen tewerk in België. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in oppervlaktebehandeling hebben een brede waaier aan mensen in dienst, waaronder productieoperatoren, pistoolspuiters, operator metallisatie, warmtebehandelaars, laboranten, chemisten, materiaaldeskundigen, kwaliteitsmanagers, ed.

 

Deze bedrijven staan elke dag voor nieuwe uitdagingen, zowel op het vlak van productie als organisatie. Via haar media en activiteiten promoot VOM (Belgische Vereniging van de Oppervlaktebehandelingen van materialen) deze technologieën en draagt ze technische kennis over aan bedrijven. De VOM is de stem van de industrie en beantwoordt vragen over coatingprocessen, nieuwe technieken, regelgeving, enz. VOM verdedigt de belangen van de branche en de aangesloten bedrijven. Met andere woorden, deze branchevereniging biedt ondersteuning aan bedrijven.

 

 VOM is actief op volgende gebieden:

  • Het stimuleren van jongeren om te kiezen voor een loopbaan in de materiaalverwerking
  • Werknemers bijscholen
  • Het monitoren van de specifieke behoeften van de bedrijfstak en het vinden van oplossingen om hieraan tegemoet te komen
  • Constructief bijdragen aan een duurzame wereld door aanwezig en actief te blijven bij milieu- en wetgevende instanties.

 

TECHfocus

De campagne start met een beschrijving van de eerste technologie - mechanische voorbehandeling. In totaal zullen twaalf technologieën worden voorgesteld in het Nederlands en Frans, met voor elk ervan verwijzingen naar Belgische bedrijven die gespecialiseerd zijn in het betreffende domein. De campagne is te volgen op de website van VOM en op hun LinkedIn-pagina.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren