Zoeken
 
 

Sirris wordt eerste bewoner Genkse hightechcampus FacThory


Genk, 27 juni 2023
Het technologische innovatiecentrum Sirris verruilt het wetenschapspark in Diepenbeek voor het Thor Park en wordt eerste bewoner van de FacThory, een incubator voor de slimme maakindustrie.

Sirris laat haar vertrouwde stek op het Wetenschapspark in Diepenbeek na 23 jaar achter zich. Het wordt vanaf 2024 officieel de allereerste bewoner van FacThory op het Genkse Thor Park, de campus voor bedrijven in de innovatieve energie- en slimme maakindustrie. De verhuizing en vestiging op de nieuwe locatie gaat gepaard met een investering van 22 miljoen euro, geld dat gestoken wordt in een industriële testomgeving en de uitbreiding hiervan tot zo'n 1.300 m².


Innovatietrajecten

De investeringen moeten het innovatiecentrum toelaten elk jaar zo'n vijftien procent extra innovatietrajecten op het vlak van productieprocessen te realiseren. Op die manier helpt Sirris de concurrentiekracht van de bedrijven in ons land te vergroten door hun fabricageprocessen verder te automatiseren, te digitaliseren en te robotiseren.

 

Concreet zullen bedrijven op de nieuwe site van Sirris terecht kunnen voor het produceren van precisie-onderdelen, het opzetten van pilootlijnen voor nieuwe productiesystemen en een permanente ‘4.0 Made Real'-demonstrator. Die laatste laat bedrijven toe te leren over een gedigitaliseerd en energie-efficiënt productiesysteem.

 

Technologisch ecosysteem 

Joris Merckx, CEO van Thor Park, juicht de komst van kennisinstelling Sirris toe naar zijn park: 'We zijn verheugd om Sirris te verwelkomen als onze eerste bewoner bij FacThory. Hun uitgebreide ervaring en expertise zullen van onschatbare waarde zijn bij het vormgeven van de toekomst van productie in Genk en daarbuiten. We geloven dat hun focus op productie van hoogwaardige componenten, digitalisering van productie en energie-efficiënte productie perfect aansluit bij onze visie op innovatie en duurzaamheid.'

 

De FacThory is bedoeld als incubator voor slimme maakindustrie. Doel is om samen een vijftigtal maakbedrijven aan te trekken op de campus en werk te creëren voor zo'n vierhonderd mensen.

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren