Zoeken
 
 

Metaalconstructeur Deswaerte neemt sectorgenoot Maeyaert over


20 juni 2023
Metaalbedrijf Deswarte uit Izegem heeft regiogenoot Maeyaert uit Oekene overgenomen. Beide namen blijven wel onafhankelijk bestaan.

CEO Koen Dejonghe maakte de overname enkele dagen geleden bekend via LinkedIn en verwees naar een artikel in Made In. Daar vertelt hij dat de acquisitie bedoeld is om de marktpositie te versterken. ‘Hiermee versterken we onze positie in de markt en zijn we nog beter in staat om aan de behoeften van onze klanten te voldoen.'

 

Dejonghe is sinds 2016 een van de drijvende krachten achter het metaalbedrijf Deswarte uit Izegem dat zich specialiseert in de productie van wisselstukken, losse componenten en volledige proceslijnen voor verschillende sectoren. Het personeelsbestand steeg daarbij van 50 naar 70.

 

Verdere groei

De ondernemer zegt in te toekomst verder te willen ontwikkelen. ‘Tijdens onze zoektocht naar oplossingen voor de uitdagingen van morgen, kwam er een interessante mogelijkheid op ons af, toen we vernamen dat Johan Maeyaert aangaf zijn aandelen te willen verkopen.'

 

Streekgenoot Maeyaert NV is gespecialiseerd in plaat- en buiswerk en metaalconstructies. ‘Het is duidelijk dat deze activiteiten uitstekend aansluiten bij die van Deswarte, waarbij de focus van Maeyaert NV in dezelfde lijn ligt. Bovendien speelt de fysieke nabijheid van beide bedrijven, op slechts 6 kilometer afstand van elkaar, een belangrijke rol', aldus Dejonghe.

 

De komende tijd zal een integratieproces opgestart worden waarbij het optimale evenwicht gezocht wordt. Ondanks de overname door Deswarte zal de naam Maeyaert niet verdwijnen.

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren