Zoeken
 
 

Flanders Make heeft nieuwe CEO


Vlaanderen, 12 juni 2023
Vlaams onderzoekscentrum voor de maakindustrie Flanders Make heeft een nieuwe CEO. Grisja Lobbestael heeft per 1 maart de plaats ingenomen van Dirk Torfs.

Grisja Lobbestael staat vanaf 1 maart aan het hoofd van onderzoekscentrum Flanders Make. Hij volgt Dirk Torfs op, die de organisatie succesvol uitgebouwd heeft sinds de oprichting in 2014 en nu terugtreedt wegens gezondheidsredenen. Lobbestael heeft een ruime ervaring in de industrie en bekleedde sinds 2005 meerdere verantwoordelijkheidsfuncties bij Sioen, een Belgische multinational gespecialiseerd in technisch textiel.

 

Flanders Make is in 2014 opgericht als strategische onderzoekscentrum voor de maakindustrie en groeide onder leiding van Dirk Torfs uit tot een community van meer dan 800 onderzoekers die vanuit verschillende vestigingen in heel Vlaanderen samenwerken aan onderzoek en innovatie met en voor de maakindustrie en andere industrieën met maakuitdagingen.


Samenwerking kennisinstellingen en maakbedrijven

‘Via een uniek samenwerkingsmodel met bedrijven, academische partners en de overheid hebben we een sterk innovatie ecosysteem voor de transitie naar Industrie 4.0 uitgebouwd. Ik kijk hoopvol naar het verdere groeitraject onder de leiding van de nieuwe CEO. Alleen met blijvende focus op onderzoek en innovatie kan onze industrie welvaart en een duurzame toekomst voor de volgende generaties realiseren', zegt uittredend CEO Dirk Torfs.

 

Torfs, die kampt met gezondheidsproblemen en die door de Raad van Bestuur van Flanders Make bejubeld wordt voor zijn inzet de voorbije jaren, blijft wel deeltijds verbonden aan de kennisinstelling. Hij zal zich blijven inzetten voor strategische projecten.

 

Curriculum vitae

De nieuwe CEO, Grisja Lobbestael, studeerde in 1995 af als Industrieel Ingenieur en Master of Science Engineering. Later doorliep hij nog het Advanced Management Program en Master Class in Innovation & Entrepreneurship aan de Vlerick Management School.


Hij bekleedde verantwoordelijkheidsposities op engineering, sales- en CEO niveau, zowel in de metaalverwerkende, elektronische als de kunststofindustrie, bij respectievelijk Packo, Barco en Sioen, allen Vlaamse bedrijven met een internationale aanwezigheid en relevantie. ‘Hierbij ontwikkelde hij een gedegen inzicht in de technische-, commerciële- en managementuitdagingen van onze maakindustrie', laat Flanders Make weten in een persbericht.

 

 

 

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren