Zoeken
 
 

Lasermach wil dealernetwerk uitrollen


Den Bosch / Kortrijk, 25 april 2023
Lasermach, producent van laserlasapparatuur, wil een dealernetwerk opbouwen in Europa om zichzelf te kunnen richten op de doorontwikkeling van de techniek.

Patrick Favoreel, eigenaar van Lasermach, maakte carrière als machineverkoper in Oost-Europa. Een van de verkopen daar betrof een laserlasmachine. ‘Daar traden al snel problemen op, waardoor ik zelf ben gaan werken aan verbeteringen.' Van het een kwam het ander en inmiddels heeft het bedrijf acht mensen in dienst in België, waaronder een aantal engineers. De productie van prototypes wordt gedaan in Roemenië, waar hij een fabriek met 23 medewerkers heeft.

 

De eindproductie van de lasmachine vindt vervolgens plaats in China. ‘Daar lag de productieprijs € 4.300 lager dan in Roemenië', aldus Favoreel. Hij verkoopt lasapparatuur voor 37.000 euro per toestel. Sinds kort kunnen geïnteresseerden terecht bij een nieuw ingericht democentrum van het bedrijf in Moeskroen.

 

Machine per dag 

De eigenaar van Lasermach geeft aan dat de verkoop als een tierelier loopt. ‘Wij verkopen een lasmachine per dag en kunnen het haast niet bijhouden.’ Onder andere Dovy Keukens nam een exemplaar af. Tot de klanten behoren allerhande metaalbedrijven die in diverse sectoren actief zijn. Van makers van taartvormen, tot balustradebouwers en industriële producenten.

 

Om de groei in Europa vorm te geven, werkt het bedrijf aan de uitbouw van een dealernetwerk. Zo had het ook op de Metaal Dagen in Den Bosch een advertentie uithangen met de oproep tot geïnteresseerde dealers. Door de verkoop over te laten aan dealer-bedrijven kan Lasermach zich richten op haar specialisme, vertelt Favoreel: 'Het ontwikkelen van laserapparatuur.'

 

Laserpoetsmachine 

In dat kader is het bedrijf momenteel ook bezig aan de ontwikkeling van een 'laserpoetsmachine'. Deze machine kan bijvoorbeeld roest of vuil verwijderen, maar gaat zelfs zo ver dat het inkt van papier kan doen verdwijnen. Met deze technologie wil Lasermach ook buiten de metaalwereld klanten zoeken.

 

Volgens Favoreel heeft laserlasapparatuur het in zich om de laswereld op zijn kop te zetten. ‘Laserlassen zal een aardverschuiving in de metaalsector teweeg brengen en kan in potentie 60 procent van het TIG lassen overnemen.' Hij wijst op de concurrentiële voordelen die zijn machines volgens hem hebben: ‘Er is minder warmte- en rookontwikkeling, het gaat 60 procent sneller en het is goedkoper omdat het tot 80 procent minder energie vraagt. Ook is er tot 90 procent minder nabewerking nodig omdat er minder warmte-inbreng is en dus geen vervorming plaatsvindt.'

 

Vooroordelen 

Ondanks de voordelen, verloopt de introductie minder revolutionair dan Favoreel schetst. Laserlassen heeft het imago dat het gevaarlijk is, maar volgens de Vlaming is dit vooroordeel onterecht: ‘Laserlassen is helemaal niet gevaarlijk als je een bril opzet.' Ook moet de installatie in een afzonderlijke ruimte in de fabriekshal worden opgesteld zodat ook toevallige voorbijgangers niet met de infraroodstralen in aanraking komen.

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren