Zoeken
 
 

Jan Crispyn bereidt verhuizing voor in reactie op steeds grotere machines


Malgegem, 18 april 2023
Machineverkoper Jan Crispyn uit Maldegem bereidt een verhuizing voor om de steeds grotere metaalbewerkingsmachines in het portfolio beter te kunnen behandelen.

'Eind dit jaar starten we met de bouw van een nieuwe locatie', vertelde Jan Crispyn op de Machineering beurs in Brussel eind maart. De ondernemer is onder andere dealer van het Engelse merk ProtoTRAK dat draai- en freesmachines maakt waarmee manuele en geautomatiseerde CNC verspaning mogelijk is.

 

‘Deze machines worden steeds groter en we liepen in ons huidige filiaal al langer tegen uitdagingen aan op het gebied van intern transport. Onze machines staan verdeeld over drie loodsen en het verplaatsen is tijdrovend', vervolgt hij. 

 

Bovenloopkranen 

In de nieuwe loods, die op hetzelfde industrieterrein in Maldegem gepland is, komen alle machines op een locatie en zijn ook bovenloopkranen voorzien voor een gemakkelijke behandeling van het machinepark.

 

Showroom

De bouw van het nieuwe bedrijfsgebouw van Crispyn moet eind dit jaar van start gaan. Ook zal er wederom een showroom voorzien zijn. De huidige showroom is voor de specialist een belangrijk instrument om zijn producten aan de man te brengen. Sinds enkele jaren combineert Crispyn het dealerschap van metaalbewerkingsmachines ook met de verkoop van kwalitatief handgereedschap. Naast een fysieke winkel is ook de webshop daarbij van belang.

 

Stabilisering van de vraag

Crispyn, die na de start van de Oekraïne-oorlog een terugval van de verkoop zag, ziet de vraag naar machines inmiddels weer stabiliseren. Zijn stokpaardje, de ProtoTRAK, wordt vooral gesmaakt door maakbedrijven met enkelstuks tot middelgrote series. 'Het instellen van de machine is gemakkelijk en kost weinig tijd', vertelt Crispyn, die aangeeft dat klanten vooral ook zelfredzaamheid op prijs stellen. 'Men wil niet afhankelijk zijn van externe toeleveranciers die te maken hebben met lange levertijden.'

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren