Zoeken
 
 

Beurs GrindTec steeds internationaler


Augsburg (D), 21 januari 2014
Het aantal exposanten voor GrindTec 2014 zal uitkomen op ruim vijfhonderd. Het totale beursoppervlak zal de grootste zijn in de geschiedenis van deze internationale slijpbeurs.

De GrindTec wordt gehouden van 19 tot en met 22 maart 2014 in de Messe Augsburg. Het aantal van 450 exposanten op de vorige beurs in 2012 wordt dus overtroffen. Projectleider Joachim Kalsdorf uit: ‘Het mag niet over het hoofd gezien worden dat juist machinefabrikanten grotere stands huren om een zo breed mogelijk aanbod te kunnen presenteren. De grootste aanbieders zijn ondertussen ingedeeld, nu gaan we proberen de bedrijven met kleinere stands een ideale plek toe te wijzen.'


China, Korea en India

Het internationale karakter van GrindTec stijgt continu: op dit moment ligt het aandeel buitenlandse bedrijven op 37 procent, 25 landen worden op dit moment vertegenwoordigd in Augsburg. Net zoals eerder domineert Zwitserland, meer dan een derde van alle buitenlandse bedrijven (35 procent) komt uit dit land. Op de tweede plek staat Italië (18 procent), gevolgd door China (12 procent). Maar juist uit dit land willen nog veel bedrijven naar GrindTec komen, vermoedt Joachim Kalsdorf. ‘De interesse van China in de Europese markt is enorm, we gaan ervan uit dat nog een aantal bedrijven zal beslissen om deel te nemen aan GrindTec.' GrindTec raakt dus steeds meer in het zicht van overzeese bedrijven. Opvallend is de duidelijke toename van bedrijven uit India en Korea, maar ook de VS zal aanzienlijk sterker vertegenwoordigd zijn.

 

Nieuwe hal bijna gevuld

Op dit moment zijn er al zeven deelnemers, twee jaar geleden heeft slechts een bedrijf de sprong over de Atlantische Oceaan gewaagd. De groeiende behoefte aan ruimte van grote machinefabrikanten en talrijke nieuwe exposanten heeft de totale ruimtebehoefte duidelijk verhoogd. Daarom zal aan GrindTec voor de eerste maal nog een vijfde beurshal worden toegevoegd. De nieuw toegevoegde hal 2 is perfect geïntegreerd in de beursrondgang en nu al voor ruim tweederde gevuld.

 

De kwaliteit van de bezoekers is prima. 68 procent van hen is directeur-eigenaar en/of medebeslisser. 21 procent vande bezoekers is betrokken bij een bedrijf in een adviserende rol. Voor 80 procent van de bezoekers van de GrindTec geldt dat ze deze beurs 's werelds toonaangevende forum voor de slijptechnologie vinden.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren