Zoeken
 
 

Houtgroep Unilin neemt het Tsjechische Magnum over


Wielsbeke , 15 januari 2014
De West-Vlaamse houtgroep Unilin, vooral bekend van het merk QuickStep, heeft een principeakkoord bereikt voor de overname van het Tsjechische Magnum Parket.

Unilin zette in 2007 zijn eerste stappen in de productie en verkoop van samengestelde parketvloeren. Sindsdien blijft het bedrijf in deze vloercategorie jaar na jaar groeien. De overname van Magnum is een belangrijke stap om deze groei in de komende jaren te ondersteunen. De klasse van Magnums productie van samengesteld parket met de geavanceerde Unilin-technologie voor producten van hout, laminaat en vinyl zal een bedrijf tot stand brengen met een unieke focus op design, innovatie, kwaliteit en service. Zo kan Unilin zijn klanten een ruime vloerervaring aanbieden.

 

Vierde overname

Magnum Parket startte in 1998 met de productie van drie-laags samengesteld parket in de Tsjechische stad Vyskov. Magnum is een modern uitgerust bedrijf met een goede staat van dienst op het vlak van kwaliteit en productaanbod. Unilin produceert laminaatvloeren, vloeren van samengesteld parket en vinylvloeren onder de merken Quick-Step en Pergo, naast panelen op houtbasis (spaanplaat, MDF), sierpanelen dakelementen en isolatiepanelen. Unilin is een onderdeel van Mohawk Industries, Inc., dat op de beurs van New York is genoteerd. Dit is de vierde overname door Unilin/Mohawk in het voorbije jaar, na Pergo, Spano en Marazzi.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren