Zoeken
 
 

Sneller draadvonken


Lausanne (CH), 24 december 2013
De Duitse firma CFK heeft als een van de eerste klanten de nieuwe CUT 2000 S draadvonkmachine van GF AgieCharmilles in gebruik genomen. Tijdens een demonstratie voor tachtig klanten uit acht Europese landen in het Zwitserse Lausanne gaf de Hessische klant een toelichting op de eerste resultaten en ervaringen.
Daarvoor werden de vonkbewerkingen van een 50 mm hoog stalen stempel met standaard Ra 0,2 micron oppervlakteruwheid, en een werkstuk van 20 x 6 mm met standaard Ra 0,4 micron oppervlakteruwheid met elkaar vergeleken. Beide werkstukken werden bewerkt op een Progress V2 en de nieuwe CUT 2000 S. CFK  behaalde een 30 procent snellere bewerkingstijd op de CUT 2000 S dan op de Progress V2, waarmee de klant de snelheidswinst in eigen praktijk had aangetoond.

 

Kwantumsprong draadvonken

De draadvonkmachines CUT 2000 S en 3000 S zijn de nieuwste machines op EDM gebied waarmee GF AgieCharmilles de prestaties verder wil verhogen. Wat maken de CUT 2000 S en 3000 S zo uniek? Volgens de producent zorgt de nieuwe ‘Direct Power Supply' module voor de IPG generator als eerste voor vermindering van de doorlooptijden met 30 procent bij gelijkblijvende kwaliteit. ‘Daarnaast levert de ‘Automatic Wire Changer', die draden van verschillende kwaliteit en dikte automatisch wisselt, hieraan een belangrijke bijdrage. De geïntegreerde ‘Vision Advance Unit' detecteert daarbij de exacte positie van de snijkant door veranderingen in lichtintensiteit en genereert automatisch programmacorrecties om de geprogrammeerde contour exact te kunnen vonken.' En als vierde noviteit noemt AgieCharmilles de zogeheten ‘threading expert', dat is een functie die het met nieuwe nozzles mogelijk maakt draad veilig door de kleinste startgaten automatisch te kunnen invoeren. GF AgieCharmilles zet daarmee het draadvonkproces een stap verder qua betrouwbaarheid en snelheid.

 

GF AgieCharmilles

GF AgieCharmilles is leverancier van machines en servicesupport voor de matrijs- en gereedschapsproductie en precisie-onderdelen. Het aanbod varieert van erodeer-, high-speed en high-performance freesmachines tot span- en palletiseersystemen, 3D laser machines voor oppervlaktestructurering, onderhoud, reserveonderdelen en slijtdelen, verbruiksartikelen en automatiseringsoplossingen.  GF AgieCharmilles behoort tot de wereldwijd actieve groep van Georg Fischer ( Zwitserland ), vertegenwoordigd door hun eigen organisatie op vijftig locaties wereldwijd. Met 2.798 medewerkers behaalde het concern in 2012 een omzet van CHF 842 miljoen (689 miljoen euro).

www.gfac.com

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren