Zoeken
 
 

Deratech verkoopt lasersnijmachine op eerste dag TechniShow


Utrecht (NL), 31 augustus 2022
Na de eerste beursdag is TechniShow al geslaagd voor Deratech, fabrikant van plaatbewerkingsmachines uit Waasmunster. ‘Wij hebben gisteren een lasersnijmachine verkocht’, vertelt zaakvoerder Nico De Vooght vanaf de beurs.

De TechniShow in de Jaarbeurs van Utrecht kende gisteren een matige start. Mede door de treinstaking bij onze Noorderburen waren er weinig bezoekers op de eerste beursdag afgekomen. ‘Ook de afzegging van enkele grote bedrijven, zoals Amada, Bystronic en LVD, speelden mogelijk een rol', suggereert De Voogh.

 

Ondanks de beperkte aanloop, beleefde De Voogh een prima eerste beursdag. ‘Wij hebben een lasersnijmachine verkocht aan een nieuwe Nederlandse klant. Wij gaan deze machine volgende week leveren.' Het komt volgens hem niet vaak voor dat er op de beurs een machine verkocht wordt. ‘Meestal heb je pas na de beurs verkoop en vaak kun je het effect van een beursdeelname niet eens meten.'

 

Deratech levert kantbanken, plaatscharen, fiberlasersnijmachines en nog een reeks aan plaatbewerkingsmachines die in China gemaakt worden en in België geassembleerd. De Voogh startte het bedrijf in 2007 en werkt nog steeds aan het uitbouwen van naamsbekendheid. ‘Hierdoor en het feit dat we toch wel verkopen realiseren door deelname, gaan we naar veel beurzen', zegt de Oost-Vlaming.

De gestage opbouw van naamsbekendheid komt de groei van het bedrijf ten goede. ‘Het aantal aanvragen en verkopen zit in de lift', vertelt De Voogh die op zoek is naar twee extra werknemers.

 

Om verdere groei te realiseren, heeft de ondernemer nog een verhuizing op de planning staan. Momenteel wordt er in Lokeren een nieuwe vestiging gebouw van 25.000 vierkante meter met een inpandig showroom en werkplaats en magazijn. Het magazijn, dat net als de rest van de infrastructuur, eind dit jaar in gebruik wordt genomen, is twaalf meter hoog. ‘Hierdoor wordt het laden van containers van bovenaf ook makkelijker', aldus de ondernemer.

 

Door de stijging van de bouwkosten, als gevolg van verstoorde supply chains in de wereld, is zijn bouwbudget al fors gestegen. Een verstoring van de supply chain en de lange levertijd van onderdelen, hebben ook in de wereld van plaatbewerkingsmachines impact. Wie snel kan leveren, heeft een concurrentieel voordeel.


Met rond de 350 exposanten is de TechniShow-ESEF Maakindustrie combinatiebeurs de grootste beurs voor de maakindustrie in de Benelux. De beurzen, die op 30 augustus startten, kunnen nog tot vrijdag bezocht worden.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren