Zoeken
 
 

Umicore en Idemitsu ontwikkelen hoogperformante materialen voor solid-state batterijen


7 juli 2022
Umicore en Idemitsu Kosan Co, Ltd zijn overeengekomen om samen hoogperformante katholietmaterialen voor solid-state batterijen te ontwikkelen. Daarbij combineren ze hun respectievelijke expertise op het vlak van kathode-actieve materialen en vaste elektrolyten met als doel een technologische doorbraak te realiseren om het rijbereik te vergroten en zo e-mobiliteit te stimuleren.

Umicore brengt haar expertise op het vlak van verscheidene actieve kathodematerialen (CAM) voor lithium-ionbatterijen, terwijl Idemitsu Kosan haar kennis brengt in vaste elektrolyten als een essentieel materiaal voor all-solid state lithium-ionbatterijen (ASSB). Umicore werkt sinds 2017 aan CAM-chemicaliën in vaste toestand en bezit meerdere belangrijke patenten in dit technologiegebied. Idemitsu Kosan heeft een gevestigde methode voor de productie van hoogzuivere lithiumsulfide, die het ontwikkelde in haar petrochemische activiteiten, en bezit talrijke patenten voor sulfide vaste elektrolyten die lithiumsulfide als grondstof gebruiken.

 

Katholieten combineren kathode-actieve materialen en vaste elektrolyten. Het intiemere contact tussen deze twee componenten zou de solid-state batterij in staat stellen betere prestaties te behalen. Solid-state batterijen zijn de batterijen van de volgende generatie met prestatieverbeteringen op verschillende fronten. In auto's bijvoorbeeld zal hun hogere energiedensiteit het rijbereik vergroten en sneller opladen mogelijk maken. De vervanging van de huidige vloeibare elektrolyt door een vaste elektrolyt zal de veiligheid en de levensduur van de batterijen verbeteren, hun omvang en gewicht verminderen en uiteindelijk ook hun kosten. 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren