Zoeken
 
 

Nu al veel belangstelling voor Blechexpo/Schweisstec 2023


Stuttgart (DE), 4 mei 2022
De 16e Blechexpo – Internationale vakbeurs voor plaatbewerking – staat samen met de 9e Schweisstec – Internationale vakbeurs voor verbindingstechniek – gepland voor 7 tot en met 10 november 2023 in Stuttgart. Nu al, ongeveer anderhalf jaar voor de beurs, is het boekingsniveau hoger dan ooit tevoren op dit tijdstip. Zoals gebruikelijk beleeft het internationale vakpubliek in Stuttgart een thema- en praktijkgericht vakevenement met de modernste technologieën voor de productie van plaatwerk, profielen en buisdelen.

‘De boekingsstatus is in deze tijd van het jaar nog nooit zo goed geweest', laat Georg Knauer, projectmanager van het beproefde beursduo Blechexpo/Schweisstec weten. De beursorganisator heeft de halindeling gedifferentieerd en aangepast. ‘Het is voor ons belangrijk dat vakbezoekers een zo efficiënt mogelijk verblijf op de beurs kunnen hebben', legt Knauer uit. ‘Het is altijd een onderdeel van ons concept geweest om de onderwerpen op een gestructureerde, duidelijke en praktijkgerichte manier te presenteren. Dit geldt trouwens voor alle beurzen van Schall.' 

 

Gedifferentieerde halindeling

De hallen 1, 3, 5 en 9 zullen gewijd zijn aan de verwerking van plaatwerk, buizen en profielen. De hallen 4 en 6 zullen zich bezighouden met stempeltechnologie. Hal 7 zal gewijd zijn aan verbindings- en verbindingstechnologie. Hal 8 zal gewijd zijn aan pers- en vormtechnologie. In hal 10, ten slotte, zullen staal/metaal service en oppervlaktetechnologie het onderwerp zijn. ‘Blechexpo/Schweisstec heeft bewezen een pragmatische vakbeurs met een werkkarakter te zijn', aldus de projectleider. ‘Hier profiteren exposanten en vakbezoekers van de directe praktische relevantie, de uitvoerbaarheid en de synergie-effecten van de beurzen. Traditioneel staan efficiënte procestechnologieën uit de moderne lasertechnologie, volautomatische robotgestuurde plaatbewerkingsmachines, uiterst precieze gereedschappen en systemen voor ponsen, buigen, plooien en vormen, alsook innovatieve microwaterstraalsnijtechnologieën in het middelpunt van Blechexpo/Schweisstec. 

 

Grotere standruimte

Veel exposanten vragen om grotere standruimtes voor 2023, laat de projectmanager weten. ‘Hieruit blijkt dat veel bedrijven Blechexpo/Schweisstec waarderen als een belangrijke toonaangevende vakbeurs en een commercieel waardevolle bijeenkomst voor de industrie', aldus Knauer. Om de twee jaar presenteert de vakbeurs alle onderwerpen met betrekking tot thermische en mechanische plaatbewerking en -verwerking, inclusief systeemrandapparatuur met besturingen en software, alsmede oplossingen voor handling en kwaliteitsborging. Op de agenda van de plaatverwerkende industrie staan investeringen in de richting van digitalisering en automatisering; de exposanten op Blechexpo/Schweisstec van 7 tot en met 10 november 2023 in Stuttgart zullen ook ingaan op de uitdagingen die voortvloeien uit energie-efficiëntie, het behoud van hulpbronnen en kosteneffectiviteit.

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren