Zoeken
 
 

Umicore en Volkswagen richten Europese joint venture voor EV-batterijmaterialen op


14 december 2021
Umicore en Volkswagen AG hebben de intentie een joint venture (JV) op te richten om capaciteit in Europa op te bouwen voor de productie van precursoren en kathodemateriaal voor de bevoorrading van de Europese batterijcellenproductie van Volkswagen, waarmee in de regio een aanzienlijke bijdrage wordt geleverd aan de overgang naar schonere mobiliteit.
Dit partnerschap is het eerste in zijn soort binnen de Europese automarkt. Het zal bijdragen tot de verwezenlijking van de ambities van de Europese Green Deal, waaronder de totstandbrenging van een duurzame toeleveringsketen voor batterijen. Het is een sterk signaal voor de verdere uitrol van innovatieve batterijceltechnologieën en -capaciteiten in de regio.

De productiecapaciteit voor precursoren en kathodemateriaal van de JV zou geleidelijk opgevoerd worden en zou in 2025 zijn aanvang nemen met een initiële jaarlijkse productie van 20 GWh voor de fabriek van Volkswagen AG in Salzgitter, Duitsland. Tegen het einde van het decennium zou dit moeten uitgroeien tot een jaarlijkse productiecapaciteit van 160 GWh, wat overeenkomt met een equivalente capaciteit om jaarlijks ongeveer 2,2 miljoen volledig elektrische voertuigen (EV's) aan te drijven.

De aanzienlijke schaal van het partnerschap zal zorgen voor een zekere en kostcompetitieve bevoorrading met innovatieve, duurzaam gewonnen en op maat gemaakte hoog-performante kathodematerialen voor de ambitieuze strategie van Volkswagen AG voor eengemaakte cellen. Het verzekert Umicore's toegang tot een belangrijk deel van de Europese vraag naar EV-kathodematerialen, wat aanzienlijke schaalvoordelen zal opleveren en een grote sprong voorwaarts betekent in de verdere uitbouw van haar strategie als wereldleider in materialen voor schone mobiliteit.

In het kader van de JV zullen Umicore en Volkswagen AG voorts samenwerken aan de duurzame en verantwoorde bevoorrading met grondstoffen, een sterk expertisegebied van Umicore. Beide partijen streven ernaar om in een later stadium ook raffinage- en batterijrecyclage-elementen in het toepassingsgebied van de JV op te nemen.

 

De geplande joint venture is afhankelijk van definitieve overeenkomsten en gebruikelijke voorwaarden, waaronder goedkeuring door de regelgevende instanties.

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren